Cronica diminetii – Liviu Dragnea vrea sa zdrobeasca statul paralel

1. Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a dat publicităţii o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dăncilă, precum şi pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, anunţând totodată demersuri pentru întărârirea CCR. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat la finalul CEx că partidul este foarte unit în momente de ananghie, iar social-democraţii au decis că trebuie să meargă până la capăt. El a mai afirmat că PSD are un „plan pe puncte”, urmând ca
acesta să fie comunicat public începând de luni. (News.ro)

2. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”. „A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea”, a susţinut Dragnea. De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.
El a spus că le-a transmis colegilor săi din PSD că obiectivele lui răman aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică, iar statul paralel să fie zdrobit. (News.ro)

3. Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a eliminat-o, ieri, pe Elina Svitolina, numărul 5 WTA şi favorită 2, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham. Buzărnescu s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, într-o oră şi 11 minute. Mihaela şi Svitolina au fost adversare şi în turul trei la Roland Garros, la 1 iunie, când învingătoare a fost tot românca, scor 6-3, 7-5.

4. Numărul refugiaţilor şi deplasaţilor pe plan intern din cauza conflictelor din lume a atins în 2017 un nou nivel-record, al cincilea an consecutiv, de 68,5 milioane de oameni, dintre care aproximativ jumătate sunt copii, a anunţat ONU. (BBC)

5. Președintele Trump a amenințat, pe Twitter, Uniunea Europeană, că dacă nu anulează taxele impuse pe importurile de mașini americane, va impune o taxă de 20% pentru importurile de mașini europene. Declarația vine în aceeași zi în care UE a implementat taxe suplimentare pentru mai multe produse americane. În acest moment SUA are un impozit de 2.5% pentru mașinile europene și 25% pentru camionete, în timp ce mașinile americane sunt impozitate cu 10% în UE. (Reuters)

6. Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice a anunţat că analizele de laborator au confirmat utilizarea gazului sarin şi a clorului în două atacuri în nordul Siriei în martie 2017. OIAC a afirmat într-un comunicat că gaz sarin a fost utilizat ca armă chimică la sud de oraşul Ltamenah, în guvernoratul Hama, pe 24 martie 2017. De asemenea, misiunea de anchetă a OIAC, a concluzionat că este foarte probabil să fi fost utilizat clor ca armă chimică la spitalul din Ltamenah şi în împrejurimile sale pe 25 martie 2017. (SkyNews)

7. Creșterea acțiunilor de la începutul anului: Netflix: +103.6% Twitter: +91.1%
Amazon: +47.2% Adobe: +45.5% Nvidia: +35.8% Microsoft: +17.7% Intel: +14.7%
Facebook: +12.7% Google: +11.7% Apple: +11.7%

8. 110.000 joburi se vor pierde, doar la furnizori, dacă Airbus își va muta fabricile din UK, din cauza Brexitului. 4000 furnizori lucrează pentru Airbus în Marea Britanie, în timp ce 14.000 de oameni lucrează direct pentru constructorul de avioane. (Airbus)

9. Pe 27 Iunie, Creator, primul robot care face burgeri, va fi lansat oficial în San Francisco. O echipă de ingineri și roboticieni care au în cv-uri Apple, Tesla sau Nasa au la lucrat asamblarea acestui robot. (Eater.com)

10. 28.5 miliarde de vizite a avut anul trecut Pornhub, cu o medie de 81 milioane vizite pe zi. 4.052.543 de materiale video porno au fost uploadate, ceea ce i-ar lua unei persoane să se uite, non stop, la ele timp de 68 de ani. Americanii sunt cei mai mari consumatori, media unei vizite fiind de 10 minute și 33 de secunde. (Esquire)

Ți-ar mai putea plăcea
În România s-au închis, după Revoluție, 7.000 de biblioteci – Cronica dimineții
Facebook a suspendat zeci de mii de aplicații care colectau datele utilizatorilor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău