Cronica diminetii – Ministrul german de Interne isi depune demisia

1. Ministrul de Interne german și liderul bavarezilor de la CSU, Horst Seehofer, și-a pus demisia pe masa din ambele poziții pentru a evita o confruntare directă cu Angela Merkel pe tema migranților. Seehofer a declarat că a ales această măsură pentru a nu afecta alianța dintre partidul său și partidul premierului Merkel. Nu e clar dacă demisiile i-au fost acceptate. (Politico.eu)

2. Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat, aseara, la Antena 3, că Ministerul Justiţiei a propus un „prag minimal pentru abuzul în serviciu”, el susţinând că „dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal”. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, tot aseară, la România TV, că propunerea ministerului este să existe un prag pentru infracţiunea de abuz în serviciu a cărui valoare să fie echivalentul unui salariu minim brut pe economie. (News.ro)

3. Andrés Manuel López Obrador, candidatul stângii, este noul președinte al Mexicului, toți ceilalți candidați recunoscându-și înfrângerea. Ultima oară când Mexic a avut președinte de stânga a fost în anii ‘80. (NYTimes)

4. UNESCO amână, la cererea României, discutarea dosarului Roşia Montană pentru includerea în patrimoniul mondial. (News.ro)

5. Elon Musk a anunțat că Tesla a produs 5000 de mașini Model 3 într-o săptămână ceea ce, dacă devine sustenabil, ar duce la profitabilitatea companiei. (WSJ)

6. Lebron James, vedeta din NBA, a semnat un contract de $154 milioane, pe 4 ani, cu Los Angeles Lakers. (Bloomberg)

7. Grupul grec de turism Tripsta, care controlează agențiile de vânzare online de bilete de avion Travelplanet24 și Airtickets, își suspendă activitatea și închide inclusiv biroul din România pentru a intra într-o restructurare radicală, din cauza unor datorii de peste 70 milioane euro către companiile aeriene. Travelplanet24 și Airtickets, care au fuzionat în 2015, erau printre principalele agenții de turism online, ajungând la un moment dat la vânzări de 500 milioane euro. În România, Tripsta, cu peste 80 de angajați, a avut anul trecut afaceri de 18 milioane lei, dar a intrat pe pierderi. (Profit.ro)

8. 61 de dezvoltatori de aplicații au avut acces la datele prietenilor, ai celor care și-au instalat aplicațiile, încă 6 luni după ce facebook a schimbat politică, în 2015. (WSJ)

9. Circa 76% dintre români nu merg în vacanțe, cel mai mare procent din Uniunea Europeană, relevă un raport al Eurostat, realizat pe baza datelor din 2016. Procentul ia în calcul doar persoane în vârstă de peste 15 ani și include exclusiv deplasările din motive personale (agrement), nu și cele din cauze profesionale, medicale sau alte motive asemănătoare. (Profit.ro)

10. Croația a eliminat Danemarca, după loviturile de departajare, și va juca cu Rusia în sferturile de finală de la Cupa Mondială din Rusia.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Economiei: În ultimele 6 luni, România a înregistrat investiţii străine de peste 4,37 de miliarde de euro – Cronica dimineții
Peste 20.000 de persoane au protestat aseară în Piata Victoriei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău