Cronica diminetii – NASA începe căutarea formelor avansate de viață extraterestră.

1. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, la Pentagon, cu secretarul Apărării al SUA, generalul James Mattis, oficialul român arătând că Guvernul României acordă o importanţă deosebită consolidării legăturii transatlantice şi că, în contextul BREXIT, România nu crede în crearea unei Europe a Apărării fără o puternică relaţie transatlantică. De asemenea, Fifor a spus că România este un aliat stabil şi credibil, care îşi îndeplineşte toate angajamentele şi responsabilităţile care decurg din calitatea de stat membru al NATO. (News.ro)

2. Aproape 1 din 5 angajatori respondenți unui sondaj și-a construit bugetul de salarii pentru anul viitor luând în calcul un salariu minim lunar brut de 1.900 de lei, similar cu cel din acest an, în condițiile în care Guvernul se pregătește să îl majoreze din ianuarie cu 150 de lei. În acest an, salariul minim brut de 1.900 de lei corespunde unui salariu minim de 1.162 de lei, după scăderea contribuțiilor și impozitelor. (Profit.ro)

3. Cofondatorul WhatsApp, Brian Acton, vorbește despre conflictele cu Mark Zuckerberg și Sheryl Sandberg, în privința monetizării aplicației și spune de ce a renunțat la $850 milioane pentru a putea pleca mai repede din Facebook. “Am vândut datele confidențiale ale utilizatorilor mei pentru un bine mai mare. Am făcut o alegere și un compromis și va trebui să trăiesc toată viața cu această decizie”. Acton a devenit miliardar în urma vânzării WhatsApp către Facebook. (Forbes)

4. Un site de jurnalism de investigaţie britanic a publicat ceea ce prezintă drept adevărata identitate a unuia dintre agenţii ruşi de informaţii suspectaţi de otrăvirile cu agent neurotoxic la Salisbury. Grupul Bellingcat susţine că bărbatul prezentat drept Ruslan Boşirov este de fapt colonelul Anatoli Cepiga. Oficiali britanici nu au comentat imediat aceste dezvăluiri. BBC scrie că înţelege că, astfel, această identificare nu este contestată. Anchetatori britanici au declarat că Boşirov este un ofiţer din cadrul serviciilor ruse de informaţii. (News.ro)

5. Curtea Supremă din India a decis ca Aadhaar, controversatul program biometric, este constituțional valid și nu încalcă intimitatea persoanelor. Aadhaar este cea mai mare bază de date biometrice din lume, fiecare persoană înregimentată fiind amprentată și având un scan al irisului în sistem. (BuzzFeed)

6. Facebook a anunțat că Stories are 300 de milioane de utilizatori zilnic, în platformă și în Messenger, și că va începe să afișeze publicitate, în platforma imediat, iar în Messenger în câteva săptămâni. (VentureBeat)

7. Un studiu arată că aproape 3700 de siteuri, din top 100.000 Alexa, accesează senzorii de mișcare și lumină ai telefonului fără să ceară permisiunea. (Wired)

8. Persoanele infectate cu HIV ar putea scăpa de tratamentul zilnic, după ce s-a descoperit că o combinație de două proteine ar putea să-i protejeze până la 30 de săptămâni. (AFP)

9. NASA a anunțat că începe un program de căutare a formelor avansate de viață extraterestră, capabile să producă tehnologie. (Express)

10. Organizația care reglementează publicitatea în Suedia a hotărât ca reclama care folosește unul dintre cele mai populare meme-uri online, “Distracted Boyfriend”, este sexistă. Imaginea, ce arată o femeie șocată și furioasă pe prietenul ei care se uită admirativ după o altă femeie, a fost folosită de un provider de internet într-o reclamă pentru recrutarea de angajați. În motivarea decizie se spune că nu poți induce percepția că bărbații își pot schimba partenerele la fel cum își schimbă locurile de muncă. (TheGuardian)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România a căzut de pe locul 61, unde se afla anul trecut, pe locul 79 în indexul global al corupției – Cronica dimineții
Aproximativ un milion de locuitori ai orașului australian Sydney nu vor putea părăsi orașul timp de o săptămână – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău