Cronica dimineții – Ne-am calificat la Europeanul de fotbal, pentru tineret, după 20 de ani.

1. Echipa naţională de tineret a României a învins cu scorul de 4-0 reprezentativa Liechtensteinului calificându-se după mai bine de 20 de ani la turneul final al Campionatului European „under 21”, care va avea loc anul viitor în Italia şi San Marino. România a mai participat o singura dată la CE „under 21”, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul. (News.ro)

2. Există multă confuzie în spațiul public după publicarea Ordonanței de Urgență care corectează anumite prevederi din Legile Justiției. Pe de o parte există voci care susțin că ordonanța blochează activitatea DNA și DIICOT, prin cerințele impuse pentru a putea ramane procuror în aceste instituții, de cealaltă parte sunt voci care spun că prevederile OUG nu sunt retroactive și se vor aplica de acum înainte.

3. Acțiunile Netflix au crescut cu 15% după ce compania a anunțat rezultate peste așteptări pe trimestrul al treilea: $4 miliarde venituri, $403 milioane profit, 6,96 milioane noi abonați vs așteptări de 5,1 milioane. (CNBC)

4. Instacart a strâns $600 milioane într-o nouă rundă de investiții care evaluează compania la $7,6 miliarde. În doar 6 luni, Instacart și-a crescut valoarea cu 75%, precedentă rundă de investiții, în care compania a strâns $350 milioane, evaluând compania la $4,35 miliarde. (Recode)

5. În încercarea de a-și rezolva problemele cu Uniunea Europeană, după amenda de $5 miliarde primită în vară, Google va începe să perceapă un cost pentru producătorii de telefoane mobile care folosesc sistemul de operare Android și vând telefoanele în Europa. Android rămâne gratuit insa Play Store-ul și celelalte aplicații Google, Gmail, Google Maps, YouTube, vor fi disponibile într-un pachet ce trebuie plătit, iar Chrome-ul, împreună cu Search-ul, vor forma un alt pachet, gratuit și care nu este obligatoriu. (TheVerge)

6. Lyft, principalul concurent Uber din Statele Unite, își pregătește listarea pe bursă, intenționând să aibă IPO-ul înaintea celor de la Uber. Ultima evaluare, cea din Iunie, este de $15.1 miliarde. (WSJ)

7. Ambasada Ecuadorului din Londra, care-l găzduiește pe Julian Assange, cofondatorul Wikileaks, a redactat un memo cu noile reguli pe care acesta trebuie să le respecte: să-și curețe baia, să aibă grijă de pisică și să evite să intre online pentru a face comentarii politice. Assange va avea din nou acces la internet, parțial. (Link)

8. Millennials cheltuiesc, în medie, $36.000 pentru organizarea nunții, cu $10.000 mai mult decât cuplurile din generația precedentă și cu 40% mai mult decât bugetul alocat inițial. Fotografiile au ajuns pe locul 4 în buget, după costul generat, primele trei fiind locația, cateringul și formația. 83% dintre cuplurile tinere își plănuiesc nunta pe siteuri online. (TheAtlantic)

9. Prim ministrul etiopian, Abiy Ahmed, a reorganizat guvernul, reducând numărul ministerelor, de la 28 la 20, și numind 10 femei în poziția de ministru. Femeile vor conduce unele ministere cheie, precum Apărarea, Comerțul și Transporturile. (Quarz)

10. George R.R. Martin, autorul cărții după care s-a realizat serialul Game of Thrones, l-a comparat pe președintele Trump cu unul dintre personajele serialului, Joffrey Baratheon. “Au același nivel de maturitate emoțională. Joffrey le amintea tuturor că este rege și credea că asta îi dă puterea să facă orice. Trump crede că dacă este președinte poate face orice. Și da, Joffrey este Trump.” (NYTimes)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
760 de milioane de chinezi sunt în carantină pentru a se încerca limitarea coronavirusului – Cronica dimineții
Bloomberg: România este prima în lume la libertatea de mișcare permisă persoanelor vaccinate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău