Cronica diminetii – Netflix va lansa trei filme exclusiv în cinematografe

1. Suma lunară necesară pentru un trai decent în România este de 6.762 lei pentru o familie de doi adulți și doi copii, în mediul urban, luând în calcul că unul dintre copii are 12-14 ani, iar celălalt 8-10 ani, relevă datele unui studiu. Pentru o familie de doi adulți și un copil suma lunară este este de 5.551 lei, pentru una de doi adulți fără copii este de 4.146 lei, iar pentru o persoană adultă este de 2.552 lei/lună. (Hotnews)

2. Aproape $2000 de miliarde au pierdut bursele americane în Octombrie, indicele S&P 500 având cea mai slabă performanță din Septembrie 2011. Companiile de tehnologie au fost cele mai afectate, Facebook, Amazon, Netflix și Google/Alphabet pierzând $300 miliarde din capitalizări, acțiunile Amazon și Netflix scăzând cu 20.2%, respectiv 19.3%, luna trecută. (CNBC)

3. Marea Britanie și UE ar fi ajuns la o înțelegere în privința Brexitului, pentru serviciile financiare, care ar da posibilitatea companiilor financiare britanice să aibă în continuare acces la piața europeană. (TheTimes)

4. Chris Daniels, VP WhatsApp, a declarat că aplicația va începe să introducă publicitate în opțiunile pentru “Status-ul” setat de utilizatori. Aceasta va fi principală formă de monetizare pentru aplicație, fără să dea detalii când va fi implementată. (Link)

5. iBorderCtrl, un proiect pilot al UE, va fi implementat de test, pentru șase luni, la granițele Ungariei, Letoniei și Greciei. iBorderCtrl este un ofițer virtual care folosește inteligența artificială pentru a evalua riscul pe care-l reprezintă un călător. Softul va analiza fotografia din pașaport, viza și dovada existenței fondurilor necesare, apoi îi va cere persoanei să răspundă la câteva întrebări. În funcție de mimica fetei va decide dacă persoana minte sau nu, sesizând un ofițer uman în cazul în care identifică neconcordante. (Engadget)

6. Starship Technologies, o companie lansată în 2014 de doi cofondatori Skype, a anunțat lansarea primului serviciu comercial de livrări care folosește roboți. Serviciul a fost lansat în Marea Britanie și va fi disponibil până la finele anului și în Bay Area, California. (Link)

7. Netflix va lansa trei filme exclusiv în cinematografe înainte de a fi disponibile pe platformă. “Roma”, regizat de Alfonso Cuarón, “The Ballad of Buster Scruggs” și “Bird Box” sunt cele trei filme care vor avea premieră în cinematografe pentru a le da posibilitatea de a concura la premiile Oscar. (Bloomberg)

8. 77% din suprafața planetei, excluzând Antarctica, și 87% din oceane au fost afectate de intervenția umană. Cinci țări, Australia, Statele Unite, Canada, Rusia și Brazilia, dețin 70% din ariile sălbatice, neafectate de oameni, de pe Terra. (TheGuardian)

9. Tabloul „Ţărăncuţă cu basma albă”, de Nicolae Grigorescu, a stabilit un record în piaţa de artă după ce a fost adjudecat contra sumei de 340.000 de euro la Licitaţia de Toamnă – Top 100 Mari Maeştri ai Artei Româneşti, care a avut loc aseară la casa Artmark. (News.ro)

10. WeWork, cel mai mare hub din Statele Unite, va limita consumul de bere oferit membrilor la patru pahare pe zi. Schimbarea va fi implementată în locațiile din New York. WeWork oferea bere fără vreo restricție. (CNN)

Fotografia diminetii (sursa):

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România s-a plasat, la finalul anului trecut, pe prima poziție în UE la creșterea consumului măsurată prin indicele vânzărilor de retail – Cronica dimineții
Regele Charles al III-lea a fost încoronat – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău