Cronica diminetii – o masura liberala anuntata de ministrul PSD al Muncii

1. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD nu doar că încearcă să amputeze puterile preşedintelui, ci încearcă să amputeze şi puterile justiţiei, ceea ce este foarte grav. Preşedintele a subliniat că majoritatea parlamentară ”votează legi cu dedicaţie pentru Dragnea” şi a spus că va folosi prerogativele constituţionale pentru a solicita o îmbunătăţire a textului proiectului de modificare a Codului de Procedură Penală.

2. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, ieri, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală votat luni seară de plenul Camerei Deputaţilor.

3. Aproximativ trei mii de oameni au protestat, aseară, la Cluj-Napoca, faţă de modificările la Codul de procedură penală adoptate luni seară de Parlament. Oamenii au scandat „Libertate”, „Hoţii”, „Demisia”, „Fără penali”, ”Jos Guvernul”, „Anticipate” sau ”PSD, ciuma roşie”. Este primul protest organizat după adoptarea proiectului privind modificarea Codului de procedură penală.

4. Aproximativ douăzeci de persoane au protestat, azi noapte, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde s-au întins pe jos, unii dintre ei având şi saci de dormit. Unul dintre protestatari şi-a instalat un cort, care a fost ridicat însă de Poliţia Locală. Protestul a fost iniţiat pe Facebook, sub sloganul „Nopţi Albe pentru Justiţie”, oamenii vrând să doarmă sub cerul liber, în faţa Palatului Victoria: „Am ieşit cu sutele de mii să oprim OUG 13, vom fi acolo să-i oprim şi acum”.

5. Carina Ţurcan, o tânără din Republica Moldova, membră a Consiliului de Administraţie al companiei Inter Rao, a fost arestată în Rusia fiind acuzată de spionaj în favoarea României, informează agenţia TASS. Ministerul Apărării a cerut arestarea tinerei, aceasta fiind acuzată că a încălcat articolul 276 din codul penal, care se referă la spionaj, notează sursa citată. Dacă este găsită vinovată, Ţurcan riscă să stea 20 de ani în închisoare.

6. Judecătoria Chişinău a invalidat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova în 3 iunie. Andrei Năstase, candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA), care a câştigat scrutinul, spune că va contesta decizia la Curtea de Apel, scrie deshide.md. Partidul Socialist a cerut instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie la Chişinău, susţinând că Andrei Năstase a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

7. Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat că viziunea ministerului pe care-l conduce va merge pe linia de nu-i mai susţine pe cei care nu vor să muncească, iar statul va plăti câte 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă prezentat în cadrul unei conferinţe de presă.

8. Senatul din Canada a dat votul final pentru legalizarea consumului de marijuana. Este prima țara din Grupul celor 7 care legalizează consumul de droguri ușoare.

9. Netflix a devenit o companie mai valoroasă decât Citigroup. Netflix are 5.400 angajați, Citigroup are 209.000.

10. Bird, un startup de scutere electrice, poate deveni cel mai rapid business care ajunge la stadiu de unicorn – evaluare de $1 miliard. Firma a fost evaluată la 400 mil acum două luni și e în discuții pentru $300 milioane invesții la evaluare de $2 miliarde.

Ți-ar mai putea plăcea
0.5% dintre persoanele vaccinate cu prima doză și 0.1% dintre cele cu două doze s-au infectat cu coronavirus în ultimele 6 luni – Cronica dimineții
Ministrul Mediului: Cel mai probabil nu vom avea o taxă auto anul acesta – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău