Dreapta câștigă detașat alegerile anticipate din Grecia – Cronica dimineții

1. Asistenţa socială oferită oamenilor săraci a costat statul român 1,2 miliarde de lei în 2018, de peste şase ori mai puţin decât pensiile de serviciu. (Economica)

2. Gazele de producție internă au ajuns să coste cu 33% mai mult decât cele de import pe bursă, în luna iunie, potrivit datelor publicate de Bursa Română de Mărfuri. (Profit.ro)

3. Procentul americanilor care aprobă activitatea președintelui Trump a ajuns la 44%, cel mai ridicat nivel de la preluarea președinției. (WashingtonPost)

4. 23% dintre americani nu cred că se vor putea pensiona din cauza dificultăților financiare. Conform datelor guvernamentale, unul din cinci americani, cu vârsta minimă de 65 de ani, lucrează sau este în căutarea unui loc de muncă. (AP)

5. Premierul grec Alexis Tsipras şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile parlamentare de duminică şi l-a sunat pe rivalul său, liderul partidului Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, pentru a-l felicita. (News.ro)

6. Ambasadorul Marii Britanii în SUA, Kim Darroch, l-a descris pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „incompetent” şi pe administraţia sa ca fiind „disfuncţională”, conform unor memorii diplomatice obţinute de Mail on Sunday. (News.ro)

7. Los Angeles va construi cel mai mare parc fotovoltaic din lume. Energia produsă va costa 2 cenți per kwh, costul fiind la jumătate față de costul energiei produsă de gazul natural. (Forbes)

8. Deși bolile de inimă rămân principala cauză a deceselor în Marea Britanie, incidența lor a scăzut aproape la jumătate, comparativ cu 2005. (TheTelegraph)

9. Oraşul indian Jaipur, ruinele oraşului chinez Liangzhu şi Câmpia ulcioarelor din Laos se numără între noile situri culturale incluse în lista Patrimoniului mondial UNESCO. (News.ro)

10. Doua din sport: 1. Reprezentativa Statelor Unite ale Americii a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin, impunându-se cu scorul de 2-0 în finala cu Olanda, disputată aseară, la Lyon. 2. Simona Halep va evolua astăzi, în jurul orei 16.30, cu jucătoarea americană Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Fotografia dimineții – Pământul a crăpat in deșertul Mojave, după cele două cutremure din California. Mario Tama/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Roboții vor elimina 85 de milioane de locuri de muncă, în următorii cinci ani – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Trump i-a cerut lui Kim Jong Un să-i predea arsenalul nuclear

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău