Cronica diminetii – Opoziția depășește coaliția PSD ALDE în rezultatele unui sondaj

1. Un sondaj IMAS, comandat de USR, arătă că PSD a ajuns la 28.1%, PNL la 27.1%, Mişcarea România Împreună, partidul condus de Dacian Cioloş, are 10.1%, USR are 9.5%, iar ALDE a ajuns la 11.4%. Singurul partid, în afară de cele enumerate, care mai trece pragul electoral de 5% este UDMR, cu 5.6%.  (Adevarul)

2. Președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, a declarat, în contextul propunerilor de modificare a legislației electorale avansate de AEP, că își dorește o discuție despre introducerea votului obligatoriu în România. (Hotnews)

3. Ed Sheeran conduce topul celor mai bine plătiți artiști/trupe, alcătuit pe baza veniturilor câștigate în primele 6 luni ale anului, din concerte. $213 milioane a câștigat Sheeran, în timp ce următorii clasați, Bruno Mars și Rolling Stones, au puțin peste $100 milioane. Top 5 este completat de Taylor Swift și Pink, în timp ce Eagles se afla pe 6, Roger Waters pe 9, iar U2 pe 10. (Link)

4. Numărul nașterilor prin cezariană aproape s-a dublat față de 2000, ajungând la un procent de 21% din total nașteri worldwide. În America de Nord, procentul a ajuns la 40%, iar 15 țări au ajuns la 40%. (CBSNews)

5. După ce a fost blocată timp de 7 ani, existând dovezi că generează mici cutremure, exploatarea gazelor de șist se reia în Anglia. (BBC)

6. Astăzi au loc alegeri locale în Bavaria, iar aliații Angelei Merkel, Uniunea Creștin Socială, ar putea pierde majoritatea. (CNBC)

7. Marea Britanie reduce, începând cu luna viitoare, suma alocată ca subvenție pentru cumpărarea unei mașini electrice, de la 4500 lire, la 3500. (Quarz)

8. Disney a dezvăluit numele primului serial bazat pe universul Star Wars: The Mandalorian. Acțiunea va avea loc la șapte ani după perioada din “Return of the Jedi”, serialul urmând a fi disponibil pe serviciul de streaming la care Disney lucrează pentru a concura cu Netflix. (ArsTechnica)

9. Uraganul Leslie, format în Atlantic pe 23 Septembrie, retrogradat la stadiu de furtună, a ajuns în Portugalia, 15000 de case fiind lăsate fără curent electric. Este cea mai puternică furtună care lovește Portugalia în ultimii 176 ani. (BBC)

10. 61% din cei 54.78 milioane de urmăritori pe care Donald Trump îi are pe Twitter sunt boți, conturi spam, inactivi și conturi propaganda. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Mike Pompeo: SUA trebuie să înfrunte Partidul Comunist Chinez – Cronica dimineții
30 de ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău