Cronica dimineții – Papa Francisc: preoții și cardinalii au abuzat sexual călugărițele

1. Papa Francisc a recunoscut, pentru prima oară, că preoții si cardinalii au abuzat sexual călugărițele, folosindu-le ca sclave sexuale. El a spus că predecesorul său, Papa Benedict, a fost nevoit să închidă o întreagă congregație de călugărițe care erau abuzate sexual de preoți. Papa a mai declarat că biserica a încercat să rezolve problema, dar abuzurile încă se întâmplă. (BBC)

2. Președintele PNL Ludovic Orban a declarat aseara, la TVR1, întrebat dacă s-ar așeza la masă cu USR și PLUS în vederea încheierii unei alianțe, că „probabil va fi o alianță de guvernare”, însă orice partid trebuie să își clarifice oferta electorală. „Probabil va fi o alianță de guvernare, normal, dar eu cred că fiecare formațiune politică trebuie să își clarifice oferta. În ceea ce privește PNL noi suntem un partid care are o viziune clară, considerăm că trebuie să stimulăm investițiile, că trebuie să generăm o dinamică economică, să asigurăm servicii de educație pe niște baze solide, să facem autostrăzi, să nu mai păpăm bani publici, ci să folosim fondurile pe investiții în infrastructură”, a afirmat Ludovic Orban. (Hotnews)

3. Președintele Donald Trump a declarat, în discursul despre Starea Națiunii, ținut în fața Congresului, că dacă nu ar fi fost ales președinte, Statele Unite erau acum în război cu Coreea de Nord, conflict care ar fi dus la decesul a milioane de oameni. Trump a anunțat că se va întâlni, pentru un al doilea summit, cu liderul nord coreean, Kim Jong-un, pe 27 și 28 Februarie, în Vietnam. (Link)

4. Democraţia este în scădere la nivel global pentru al 13-lea an consecutiv, conform unui raport anual al Freedom House, care arată că România este o ţară „liberă”, cu un punctaj de 88 din 100. (News.ro)

5. Nouă țări din Uniunea Europeană nu l-au recunoscut încă pe Juan Guaidó drept președinte interimar al Venezuelei: Italia, Grecia, Slovacia, Slovenia, Malta, Cipru, România, Bulgaria şi Irlanda.

6. San Francisco ar putea deveni primul oraș din Statele Unite care interzice recunoașterea facială dacă va fi votată propunerea ca toate departamentele din oraș să nu folosească această tehnologie. (TheAtlantic)

7. Reddit a inițiat o nouă rundă de finanțare, D, cu obiectiv de a strânge între $150 și $300 milioane, la o post evaluare care ar putea ajunge la $3 miliarde. Tencent conduce grupul investitorilor pentru această rundă. (TechCrunch)

8. În Ungaria, MusicFM, unul dintre posturile populare de radio, se va închide săptămâna viitoare după ce nu i s-a mai prelungit licența pentru frecvența pe care opera.

9. Timp pierdut în trafic, minute, medie zilnică, statistici TomTom:
Mexico City: 59
București: 57
Moscova: 49
Beijing: 47
Istanbul: 46
Los Angeles: 44
Rio: 43
Roma: 42
Sydney: 41
Varșovia: 41
Londra: 40
Paris: 40
Oslo: 38
NYC: 34
Singapore: 34
Berlin: 28
Madrid: 27
Dubai: 26

10. Procentul fetelor care au absolvit școala primară a crescut, worldwide, de la 76%, în 1997, la 90%. (TheEconomist)

Fotografia dimineții – femeile Democrate din Congresul american s-au îmbrăcat în alb pentru discursul despre Starea Națiunii ținut de președintele Trump:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Mike Pompeo: SUA trebuie să înfrunte Partidul Comunist Chinez – Cronica dimineții
Clinicile private sunt blocate de cererile pentru testul Covid-19 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău