Cronica dimineții – Parlamentul britanic a preluat controlul Brexitului de la Theresa May

1. Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-3, pe americanca Venus Williams si s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami.

2. Apple a lansat trei servicii la evenimentul de ieri, AppleTV+, Apple News+ și Apple Arcade, plus un card bancar dezvoltat împreună cu Mastercard, Apple Card. Detalii în Cronica de Tehnologie de astăzi.

3. Parlamentul britanic a votat aseară un amendament prin care este preluat controlul procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană de la Guvern. Amendamentul a fost aprobat de 329 parlamentari în timp ce 302 au votat împotrivă. Trei dintre miniștrii cabinetului May au votat pentru și apoi și-au dat demisiile din guvern. (WSJ)

4. Magistrații instanței supreme au decis ieri că Laura Codruța Kovesi nu a săvârșit abatere disciplinară în privința desemnării unui judecător ca membru al unei echipe de control, fiind respins, astfel, recursul Inspecției Judiciare. Doi judecători din completul de cinci de la Înalta Curte au făcut opinie separată, în sensul sancționării cu avertisment a fostei șefe a DNA. Tot ieri ÎCCJ a respins și un alt apel al Inspecției Judiciare, hotărând definitiv că Laura Codruța Kovesi nu a săvârșit abatere disciplinară prin neprezentarea în fața comisiei parlamentare. (Hotnews)

5. Grupul sud-african de e-comerț și media Naspers, acționarul majoritar al eMag, a anunțat că va separa activele internaționale de grup, inclusiv participația la eMag, într-o nouă companie, ce va fi listată pe bursele din Amsterdam și Johannesburg. Entitatea rezultată va fi cea mai mare companie de consum din online-ul european listată la bursă. Noua companie va include, pe lângă participația de aproape 80% la eMag, pachetul de aproximativ 31% deținut la gigantul chinez din technologie Tencent, evaluat la peste $130 miliarde, precum și participațiile la platformele de anunțuri, turism, educație, socializare și livrări mâncare din portofoliu, printre care OLX, Avito, mail.ru, letgo, PayU, Swiggy, iFood, DeliveryHero, Udemy și MakeMyTrip. (Profit.ro)

6. Aplicația Istoric Vehicul, dezvoltată de Registrul Auto Român, care îți permite să afli numărul de kilometri, datele tehnice și valabilitatea ITP-ului pentru orice mașină, a avut peste 500.000 de interogări în primele două zile de la lansare. (Link)

7. Banii cheltuiți de americani, anul trecut, pe cazările oferite de Airbnb au fost mai mulți decât sumele cheltuite pe nopțile petrecute la hotelurile Hilton. Airbnb a crescut în 2018 cu 30% în SUA, depășind Hilton și atacând poziția de lider a celor de la Mariott, cea mai mare companie hotelieră din lume. (Recode)

8. Eurodeputatul Cristian Preda susţine că este ilegal ca Maria Grapini, membră a PPU, să figureze pe lista PSD pentru alegerile europene şi că, prin urmare, candidatura acesteia ar trebui descalificată. „E evident ilegal ca Grapini, membră a unei formaţiuni numite PPU, să figureze pe lista PSD pentru europene. PPU nu a încheiat vreo alianţă cu PSD şi are un membru în BEC întrucât Grapini e deputată europeană. Agramata trişează. Ar trebui descalificată”, a scris Cristian Preda pe contul său de Facebook. (News.ro)

9. Paleontologii canadieni au reușit să asambleze toate oasele celui mai mare T.Rex descoperit până în prezent. Scotty, așa cum a fost botezat, a trăit acum 66 milioane de ani și a fost găsit la începutul anilor ‘90, însă din cauza faptului că oasele sale erau prinse în stâncă a durat două decenii până când au fost recuperate. Cântărind, conform estimărilor, aproape 9 tone (8870 kg), Scotty este cu 400 kg mai greu decât un alt T.Rex descoperit tot în anii ‘90. (NewScientist)

10. Un avion British Airways care a decolat din Londra cu destinația Dusseldorf, Germania, a aterizat la Edinburgh, în Scoția, după ce pilotul a primit documentele completate greșit. Zborul a fost operat de compania germană WDL Aviation in numele British Airways. (BBC)

Fotografia dimineții – Președinții Xi si Macron:

Promo: Până pe 31 martie, profită de oferta BMW X1 Full Option, cu peste 30 de opționale cadou și Avantaj Client 7.555 €. Oferta este disponibilă doar la BMW Auto Cobălcescu. Detalii aici.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Oficial a început campania electorala pentru europarlamentare
Donald Tusk: Îl ascultăm pe Boris Johnson dar nu vom coopera pentru un Brexit fără acord – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău