Cronica dimineții – Trump și Xi îngroapă războiul comercial pentru 90 de zile

1. După cina dintre președintele Trump și președintele Xi, de la summitul G20 din Argentina, Statele Unite și China vor pune o pauză de 90 de zile în războiul comercial, ceea ce înseamnă că noile tarife care trebuiau să intre în vigoare la 1 Ianuarie, pentru importuri de $200 miliarde din China, vor fi amânate. (AP)

2. Peste 2.000 de persoane au manifestat aseară în Piața Victoriei, scandând împotriva guvernării PSD-ALDE şi afişând pancarte cu mesajul „Uniţi”. Oamenii au spus că au ieșit în stradă de Ziua Națională pentru a demonstra că încă le pasă și că vor să fie conduși de „politicieni normali și cinstiți”. (Hotnews)

3. Preşedintele american, Donald Trump, intenţionează să participe la funeraliile fostului preşedinte George Bush Sr. şi va decreta ziua de 5 decembrie ca zi naţională de doliu în onoarea celui de-al 41-lea preşedinte american, a informat Casa Albă. George HW Bush este primul președinte american care atinge vârsta de 94 de ani. (News.ro)

4. Poliția din Franța a folosit gaze lacrimogene, grenade orbitoare și tunuri cu apă împotriva protestatarilor din mișcarea “vestelor galbene” care încercau să treacă de cordoanele de securitate de pe bulevardul Champs Elysees din Paris sâmbătă, în al treilea protest față de creșterea prețurilor la carburanți. Mașini incendiate, bariere rupte, bucăți de caldarâm aruncate, scene de o „violență rar întâlnită” au avut loc în capitala franceză, a denunțat prim-ministrul Edouard Philippe, care s-a declarat „șocat”. (Profit.ro)

5. Președintele Putin a declarat că nu există nici un fel de negociere cu Ucraina pentru eliberarea marinarilor și a navelor reținute de Rusia duminică trecută. (Reuters)

6. Consulatul Statelor Unite din Guadalajara, Mexic a fost atacat cu o grenadă. Nu s-au înregistrat victime sau răniți. (Reuters)

7. Google ar putea închide Hangouts in 2020. (Gizmodo)

8. NES/T, un gel bazat pe hormoni care reduce cantitatea de spermă produsă de bărbați, până la nivelul infertilității, a intrat în faza a doua a testelor. NES/T ar putea deveni prima soluție reversibilă de control al fertilității pentru bărbați. Gelul se aplică zilnic, iar la încetarea tratamentului, nivelul spermei revine la normal. (Quarz)

9. O specie de păianjeni care produce lapte pentru a-și hrăni urmașii a fost descoperită în Taiwan. Laptele produs are de patru ori mai multe proteine decât cel de vacă. (TheGuardian)

10. Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu o victorie la Campionatul European, de Ziua Naţională, scor 31-28, cu Cehia (News.ro). Naţionala României de fotbal îşi află astazi adversarele din preliminariile Euro 2020. România este în urna a patra valorica, iar la Campionatul European din 2020 Bucureştiul va găzdui patru meciuri. (News.ro)

Fotografia diminetii:

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
România coboară în Topul global al sprijinului direct din buget acordat în pandemie firmelor și populației. Intră în compania unor țări din Africa – Cronica dimineții
România a creat peste 15.000 de noi milionari în dolari în plină pandemie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău