Cronica diminetii – primele critici impotriva lui Dragnea si votul pe motiunea de cenzura

1. Fostul ministru de Interne Ioan Rus, lider al grupului din PSD cunoscut sub numele de Grupul de la Cluj, a anunţat, la Realitatea TV, că a decis să susţină Mişcarea Pro România, creată de Victor Ponta, Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin. El a criticat în termeni foarte duri PSD şi unanimitatea cu care se iau deciziile în partid, pe care o consideră înspăimântătoare, concluzia sa fiind: „PSD s-a băgat pe o stradă cu sens unic, nu mai există ieşiri nici în dreapta, nici în stânga şi o să dăm cu capul în gard”. (News.ro)

2. Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează astazi, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă. Votul va fi secret, exprimat cu bile, însă şansele opoziţiei de a trece moţiunea sunt minime, în condiţiile în care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari. Mai multe proteste sunt anunţate în jurul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii. (News.ro)

3. Investițiile chineze în Statele Unite au scăzut cu 92% pe primele cinci luni ale acestui an, ajungând la $1.8 miliarde. Raportul confirmă trendul descendent, început o dată cu alegerea lui Donald Trump ca președinte, după ce în 2016 volumul ajunsese la peste $36 miliarde. (MoneyCNN)

4. 5 boți AI au învins o echipă umană la jocul Dota2. Este o mare realizare pentru dezvoltarea Inteligenței Artificiale deoarece Dota2 este un joc complex ce necesită lucrul în echipă și colaborare. (OpenAI)

5. JD.com, ecommerce-ul din China în care Google va investi $550 milioane, și-a lansat un depozit care poate procesa 200.000 comenzi pe zi cu doar 4 angajați și mai mulți roboți. (Axios)

6. Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a felicitat echipa de fotbal a Iranului, după egalul cu Portugalia, și a îndemnat poporul iranian să se elibereze pentru ca nationala sa poata juca un meci de fotbal, cu Israel, la Teheran.

7. 17 state americane, printre care New York, Washington și California, au dat în judecată guvernul american într-o încercare de a forța reunirea familiilor de migranți, separate la intrarea în SUA prin graniță cu Mexic. Se estimează că aproximativ 2300 de copii au fost separați în ultimele luni de familiile lor, iar deși președintele Trump a emis un decret de anulare a separării, încă nu s-au făcut eforturi pentru reunirea familiilor. (WashingtonPost)

8. Microsoft a adăugat un adblocker in browserul Edge pentru Android. (TNW)

9. Fondatorul AliBaba, Jack Ma, a declarat că tehnologia blockchain ar putea schimba lumea mult mai mult decât ne închipuim, dar și că bitcoinul poate fi un balon umflat prea tare. (Bloomberg)

10. Un tren rapid branduit cu Hello Kitty, atât la exterior cât și în interior, va circula în vestul Japoniei, zilnic, în următoarele 3 luni. (Vogue)

Ți-ar mai putea plăcea
Municipiul Timișoara intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 – Cronica dimineții
România este cea mai scumpă piață spot a electricității din Europa – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău