Anul trecut a fost raportat un număr record de fotografii și materiale video cu abuzuri sexuale împotriva copiilor – Cronica dimineții

1. Anul trecut a fost raportat un număr record de fotografii și materiale video cu abuzuri sexuale împotriva copiilor, aproape 70 de milioane. 85% dintre acestea au fost raportate de Facebook. (NYTimes)

2. Antarctica a înregistrat joi cea mai ridicată temperatură din istoria măsurătorilor, de 18,3 grade Celsius, la o staţie din nordul continentului. (News.ro)

3. Meteorologii din Romania anunţă ger, în cea mai mare parte a ţării, până mâine, la ora 10.00. Temperaturile vor coborî frecvent sub minus 10 grade şi pot ajunge la minus 22 de grade Celsius, în zonele depresionare. (News.ro)

4. Premierul Ludovic Orban a anunţat aseară că intenţionează să propună aceeaşi echipă de miniştri pentru noul guvern cu care se va prezenta în faţa Parlamentului. Orban a afirmat că singurul mod în care ar putea fi învestit Guvernul ar fi cu voturile PSD. (News.ro)

5. Ministerul Mediului a anunțat că programul Rabla 2020 va avea fonduri pentru 60.000 de mașini noi, în timp ce pentru programul Rabla Plus va fi alocat un buget suficient pentru achiziționarea a 3.000 de mașini electrice. (Automarket)

6. Gordon Sondland, ambasadorul SUA la UE, și-a pierdut funcția, decizia fiind cu efect imediat. Sondland a fost unul dintre martorii importanți ai democraților, în Camera Reprezentanților, în procesul demiterii președintelui Trump. (WSJ)

Una din Cronica de Tehnologie: Apple a vândut anul trecut mai multe ceasuri (aproape 31 milioane) decât toți producătorii elvețieni la un loc (21,1 milioane), conform Strategy Analytics. În 2019, Apple a crescut cu 36%, în vreme ce industria de ceasuri elvețiană a pierdut 13 procente din piață. (The Verge)

7. Astăzi au loc alegeri generale în Irlanda. Fine Gael, partidul premierului Leo Varadkar, se află pe locul trei în sondaje, după naționaliștii de la Sinn Fein, asociați în trecut cu I.R.A., și după cei de la Fianna Fail. (NYTimes)

8. Autoritatea pentru protecția consumatorilor din Franța a amendat Apple cu 25 de milioane de euro pentru încetinirea performanțelor modelelor mai vechi de iPhone. (BBC)

9. HBO Max este aproape de a semna un acord cu actorii din “Friends”, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Matt LeBlanc și Matthew Perry, pentru a filma un episod care să fie folosit la promovarea serialului pe platforma de streaming. HBO Max a plătit $425 de milioane pentru a avea drepturile exclusive de a difuza serialul online în următorii 5 ani. (Link)

10. Conturile Facebook de pe Twitter și Instagram au fost sparte de hackeri. Aceștia au postat mesaje în care spuneau că până și Facebook poate fi hackuit. (BBC)

Fotografia dimineții reprezintă un protestatar din Irak:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Amazon, a doua companie dupa Apple care atinge o capitalizare de $1000 miliarde
Google încetează colaborarea cu Huawei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău