Cronica diminetii – Procter & Gamble a depus cereri pentru înregistrarea ca mărci a termenilor LOL și WTF

1. Wall Street Journal scrie că Microsoft este investigată de autoritățile americane pentru o potențială mita și acte de corupție privind vânzările de software în Ungaria. (WSJ)

2. Guvernul a aprobat 8 noi proiecte de investiții pe care își propune să le realizeze în regim de parteneriat public-privat, printre acestea numărându-se o linie de metrou de 25 de kilometri și 30 de stații între Bragadiru-Șoseaua Alexandriei-Colentina-Voluntari, un sistem de stațiuni de lux New Costinești, dar și o linie de cale ferată de mare viteză București-Craiova-Timișoara-Cluj. (Profit.ro)

3. Procurorul militar Nicolae Lupulescu şi-a depus ieri candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În martie 2015 a candidat pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, alături de Ioana Albani, Daniel Horodniceanu, Giorgiană Hosu, Adrian Glugă şi Cătălin Borcoman. Este cea de a doua candidatură depusă pentru conducerea DNA, prima fiind a Paulei Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi. Astăzi este ultima zi în care pot fi depuse candidaturi pentru postul de procuror-şef al DNA. (News.ro)

4. Un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii în 7 decembrie 2016 a fost publicat, aseară, de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebook. Documentul secret, care prevede cooperarea între cele două instituţii ”pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, este semnat de către Augustin Lazăr şi Eduard Helvig. (News.ro

5. Ministerul Educației din Statele Unite analizează posibilitatea de a folosi fonduri guvernamentale pentru cumpărarea de arme care să fie date școlilor și profesorilor. Armele ar urma să fie folosite pentru protecție în cazul unor atentate. (NYTimes)

6. Facebook a fost obligată să scoată din App Store aplicația Onavo VPN pentru încălcarea regulilor de colectare a datelor setate de Apple. Onavo colecta toate datele de trafic ale utilizatorului, atât pentru navigarea pe web cât și cele din folosirea aplicațiilor. (DaringFireball)

7. Malcolm Turnbull, prim-ministrul Australiei, a pierdut susținerea propriului partid, Partidul Liberal, conservator, și va fi înlocuit de moderatul Scott Morrison, care va conduce guvernul și partidul în perioada următoare, până la alegerile generale. Morrison va fi al șaselea prim ministru din ultimii 11 ani. (BBC)

8. Procter & Gamble a depus cereri pentru înregistrarea că mărci a unor termeni folosiți de tineri pe rețelele sociale. Compania vrea să înregistreze termenii LOL, NBD, FML și WTF, cel mai probabil pentru a fi folosiți în denumirile unor produse. P&G este cea mai mare companie din sectorul produselor pentru consum, având în portofoliu branduri ca Ariel, Pantene, Pampers sau Tide. (Bloomberg)

9. În acțiunile întreprinse pentru a influența alegerile din Statele Unite, din 2016, rusii s-au folosit inclusiv de dezbaterile pro/contra vaccinării. (NYTimes)

10. Președintele Trump a vorbit pentru prima oară despre posibilitatea de a fi destituit și susține că „piața financiară s-ar prăbuși”, iar „toată lumea ar fi foarte săracă” dacă acest lucru s-ar întâmpla. (Profit.ro)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Traficul la metrou a crescut cu aproape 15% în primele șase luni din acest an – Cronica dimineții
Producția de energie electrică din România a atins cel mai redus nivel din istoria modernă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău