Cronica diminetii – RIP John McCain

1. A murit John McCain, fost candidat Republican la alegerile prezidențiale din 2008, fost prizonier de război în Vietnam, fost senator Republican.

2. John McCain a cerut ca foștii președinți Barack Obama și George W Bush să vorbească la înmormântarea sa. McCain a fost învins în curse electorale de către amândoi, în 2008 de către Obama, în cursă pentru președenția SUA, iar de Bush în 2000, la nominalizarea Republicanilor pentru candidatul la presedenție.

3. Sunday Times anunță în ediția de astăzi că miliardarul rus Roman Abramovici ar fi angajat o bancă de investiții pentru a vinde clubul de fotbal Chelsea. Ziarul mai anunță că decizia ar fi venit după ce Abramovici ar fi refuzat să vândă un procent minoritar din club către fondul american de investiții Silver Lake Partners. (Reuters)

4. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, ieri, la Sibiu, că liberalii nu vor vota rectificarea bugetară pentru că nu au votat nici Legea bugetului de stat pentru 2018 și afirmă că rectificarea este ”o mare minciună”. ”Nu ai cum să prevezi cheltuieli mai mari, în condițiile în care tu ai încasat sub planul pe care ți l-ai făcut”, a spus liderul liberalilor. (Profit.ro)

5. Cash deținut de fiecare companie:
Apple: $243.7 miliarde
Microsoft: $133.7 miliarde
Google: $102.3 miliarde
Samsung: $82.9 miliarde
Oracle: $67.3 miliarde
Cisco: $46.5 miliarde
Alibaba: $45.4 miliarde
Facebook: $42.3 miliarde
Amazon: $27.1 miliarde
Intel: $21.5 miliarde

6. Justiția italiană a deschis o anchetă împotriva ministrului italian de interne Matteo Salvini, pentru „sechestrare de persoane, arestări ilegale și abuz de putere” în dosarul migranților reținuți la bordul navei Diciotti, a anunțat sâmbătă seară presa italiană. Însă decizia justiției nu a afectat dorința lui Matteo Salvini, șeful Ligii (extremă-dreapta), de a-și continua lupta împotriva imigrației. „Ei (magistrații, n.r.) mă pot aresta pe mine, dar nu și voința a 60 de milioane de italieni”, care majoritar par favorabili politicii sale, a spus el în cursul unei reuniuni politice în nordul Italiei. (Hotnews)

7. Germania și Nepal sunt singurele țări din lume unde pe anumite autostrăzi nu există limită de viteză.

8. Aproape 2 milioane de germani folosesc ilegal semnale tv ale unor posturi care necesită abonament, producând pierderi de 430 milioane de euro respectivelor televiziuni. Se estimează că anual pirateria produce pierderi de 700 milioane euro în Germania. (Broadbandtvnews)

9. Bilanțul pestei porcine care a afectat România în ultimele luni va ajunge la peste 350.000 porci uciși. (Hotnews)

10. Aproape 800.000 de persoane au plătit $10 pentru a vedea o bătaie în ring între doi YouTuberi, Logan Paul și KSI. Transmisia a fost însă piratată pe Twich. (BuzzFeed)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România a primit în ultimii 14 ani de la Uniunea Europeană 63,53 miliarde euro – Cronica dimineții
A fost adoptat proiectul de lege prin care vor putea fi eliberate cărți de identitate electronice cu cip – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău