Cronica dimineții – România a înregistrat cea mai mare creștere a consumului populației din UE, în ultimii trei ani

1. Naționala feminină de handbal a României va juca în această seară împotriva Rusiei pentru calificarea în finala Campionatului European din Franța. Meciul va începe la 18.30 și va fi difuzat de TVR. Cristina Neagu, liderul echipei, nu va juca, accidentarea din meciul cu Ungaria făcând-o indisponibilă pentru următoarele 6 luni.

2. Opoziţia depune astazi moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, demersul fiind semnat de 163 de parlamentari. Moţiunea de cenzură se dezbate la 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că opoziţia îşi doreşte ca moţiunea să fie citită luni in plenul celor doua Camere, apoi, ”undeva pe joi, să fie votul”. (News.ro)

3. România a înregistrat cea mai mare creștere a consumului populației și a PIB per capita din UE în ultimii 3 ani și se apropie de pragul de 70% din media UE. (Profit.ro)

4. Economia Chinei dă semne de încetinire conform ultimelor date anunțate în această dimineață. Vânzările în retail, în Noiembrie, au crescut cu 8,1%, cel mai slab procent înregistrat din 2003, în timp ce producția industrială a crescut cu 5,4%, în condițiile în care analiștii așteptau o creștere de 5,9%   (CNBC). Bursele din Asia au deschis în scădere (AP).

5. Autoritatea Electorală Permanentă a virat, în luna Decembrie, subvenţii în valoare totală de 21.317.679,94 de lei în contul partidelor politice. Din această sumă, mai mult de jumătate, 12.130.740,84 lei, a revenit PSD, 5.557.848,04 de lei a încasat PNL, 1.634.412,13 lei s-au dus la USR, 1.208.055,97 lei la ALDE și 786.622,96 lei la PMP. (Digi24)

6. Procurorii federali din Manhattan au declanșat o anchetă asupra donațiilor primite de președintele Trump pentru evenimentul de investire în funcție, din Ianuarie 2017. Procurorii anchetează dacă donațiile au fost făcute pentru a primi la schimb favoruri în decizii politice, ceea ce ar încălca legea federală anti corupție. Trump a primit donații de $107 milioane pentru acest eveniment, iar comitetul care s-a ocupat de organizare nu a dat încă un raport cum s-au cheltuit banii și ce sumă a rămas. (USAToday)

7. Senatul american a adoptat o rezoluție prin care cere guvernului federal să oprească suportul acordat coaliției conduse de Arabia Saudită în războiul civil din Yemen. Este pentru prima oară de la adoptarea War Powers Act, în 1973, când Senatul ia o astfel de decizie. Președintele Trump a anunțat că-și va exercita dreptul de veto dacă rezoluția va fi adoptată. (Axios)

8. BMW și Porsche au prezentat o stație electrică de încărcare cu performanțe peste ceea ce are Tesla în acest moment. Stația poate încărca bateria mașinii, în mai puțin de 3 minute, cu suficientă energie pentru a parcurge 100 km, iar în 15 minute încarcă 80% din baterie. Tesla Superchargers încarcă același procent în 30 de minute. (Bloomberg)

9. Clipul video creat de YouTube pentru a onora ce s-a petrecut pe platforma în acest an a devenit oficial cel mai nepopular, colectând 10 milioane de dislike-uri în doar 7 zile și depășind astfel un clip din 2010 al lui Justin Bieber. (Quarz)

10. Naveta spațială construită de Virgin Galactic, în scopuri turistice, a reușit să atingă pentru prima oară o altitudine de 82 km, în testele desfășurate în deșertul Mojave din California. Compania va mai efectua teste similare înainte de a lansa oficial zborurile comerciale. Mai mult de 600 de persoane s-au înscris pentru a zbura deasupra Pământului, costul biletului fiind de $250.000. (AP)

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Investițiile străine directe au crescut cu 21,47% în primul semestru al acestui an – Cronica dimineții
Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă în Italia a scăzut pentru prima oară de la declanșarea epidemiei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău