Cronica dimineții – România egala Franței după prima zi a semifinalei Fed Cup

Paște liniștit cititorilor catolici.

1. Unii dintre lucrătorii de la fabrica Boeing din South Carolina, unde se construiesc avioanele 787 Dreamliner, le-au declarat celor din familie că nu vor zbura niciodată cu un astfel de avion din cauza riscurilor pe care le presupune. (NYTimes)

2. Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Ucraina, turul 2, și Macedonia de Nord. În Ucraina, actualul președinte, Petro Poroșenko, se confruntă cu actorul de comedie Volodimir Zelenski, care a câștigat primul tur.

3. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat ieri, la Iași, că în următoarele trei săptămâni va fi desemnat câștigătorul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care leagă Modova de Transilvania. (Hotnews)

4. Raportul procurorului Robert Mueller despre intervenţia rusească în campania alegerilor prezidenţiale din SUA în 2016 a devenit cea mai bine vândută carte pe Amazon, deşi a fost disponibilă online gratuit. (News.ro)

5. Capitala ar putea introduce în curând plata cu cardul în mijloacele de transport în comun, a declarat Cătălin Crețu, director general Visa pentru România, Croația, Malta și Slovenia. (Profit.ro)

6. Impactul industriei de fashion, haine și încălțăminte, asupra mediului a ajuns la 8% din total, mai mult decât toate zborurile și cursele maritime la un loc. (CBS)

7. Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a acuzat Huawei, cel mai mare fabricant de echipamente de telecomunicații, că este finanțat de statul chinez, ceea ce ar putea implica riscuri de securitate pentru Marea Britanie dacă această țară optează pentru tehnologia digitală și conexiunile 5G. (Profit.ro)

8. Amazon lansează o versiune gratuită a serviciului său de streaming muzical. Acesta va fi disponibil doar pentru dispozitivele cu Alexa, va include reclame, nu va permite redarea la cerere a oricărei melodii sau album și va avea un număr mai mic de cântece decât varianta plătită. (Variety)

9. O vulnerabilitate a API-ului Shopify a permis accesul la datele privind traficul și veniturile realizate de mii de magazine. Platforma Shopify este folosită de peste 800.000 de magazine din 175 de țări. (ZDNet)

10. România și Franța sunt la egalitate, 1-1, în semifinala Fed Cup la tenis feminin,, după prima zi. Simona Halep a câștigat în fața Kristinei Mladenovic, scor 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-3, 6-3.

Fotografia dimineții – Afișul din acest an al Festivalului de Film de la Cannes:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – America unită la funeraliile fostului președinte George H.W. Bush
Trump: Nu vrem schimbarea regimului de la Teheran și nici război cu Iran – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău