Cronica diminetii – Simona Halep joaca astazi finala de la Cincinnati

1. Simona Halep va juca a treia finală la Cincinnati, a doua consecutivă, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe Arina Sabalenka din Belarus. În finala Halep o va întâlni pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, locul 17 WTA, astăzi, de la ora 21.00.

2. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ajuns la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel, prima de după anexarea Crimeei de către Rusia. Merkel şi Putin au anunţat că vor discuta despre crizele din Siria şi Ucraina, precum şi despre gazoductul Nord Stream 2, relaţiile bilaterale şi acordul nuclear cu Iranul. (News.ro)

3. IMG, deținătorul drepturilor internaționale pentru campionatul italian de fotbal, a lansat Serie A Pass, un serviciu global de streaming unde se pot vedea live toate meciurile. Serviciul este disponibil doar în țările unde IMG nu a vândut către televiziuni drepturile de difuzare. Serie A pass este disponibil pe pc, tableta și mobil, costă 8/9 euro pe lună sau 50/60 euro pe sezon, și oferă acces la toate meciurile in regim live, înregistrat precum și la emisiuni de analiză/rezumate. În România Serie A se vede la DigiSport, Look Tv și TelekomSport. (Broadbandtvnews)

4. Dietele cu un număr redus de carbohidrați, cum este dieta Atkins, pot reduce speranța de viață cu până la 4 ani, conform unui studiu desfășurat în ultimii 25 de ani și publicat în The Lancet Public Health. (BBC)

5. Prețul acțiunilor Walmart a crescut cu 9% după anunțarea rezultatelor pe trimestrul doi, cele mai bune din ultimii 10 ani. Vânzările online au crescut cu 40% după schimbarea layoutului de la site și introducerea mai multor opțiuni pentru livrare. Veniturile totale au fost de $128 de miliarde în condițiile în care analiștii estimau vânzări de $126 miliarde. (CNBC)

6. Canada a propus un plan, pe următorii 3-5 ani, de interzicere a două pesticide, thiamethoxam, de la Syngenta AG, și clothianidin, produs de Bayer AG, ce pot fi responsabile de moartea albinelor și a insectelor din jurul apelor. (Reuters)

7. Cele 4 miliarde de sticle de bere disponibile pe piața din Germania nu sunt suficient de repede returnate de către clienți ceea ce ar putea duce la o criză a producției de bere în această țară. Deși fiecare sticlă este refolosită de aproape 30 de ori, consumul ridicat de bere din această vară împreună cu întârzierile la returnare ar putea genera o criză pentru finalul verii. (NPR)

8. Într-un interviu acordat celor de la New York Times, Elon Musk a declarat că starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza stresului generat de managementul companiei Tesla, a pierderilor din prima parte a acestui an și țintei de producție pentru Modelul 3. Musk a mai spus că era să rateze nunta fratelui său și că sunt perioade când nu părăsește fabrica Tesla pentru 3-4 zile la rând, petrecându-și inclusiv aniversarea de 47 de ani la firmă. Conform unor surse, membrii boardului Tesla îi cauta lui Musk un COO care să-l ajute și sunt îngrijorați de dependența acestuia de Ambient, un somnifer care tratează insomniile. (NYTimes)

9. Un adolescent australian de 16 ani a penetrat în mod repetat sistemele de securitate Apple descărcând peste 90GB de informații și date clasificate. Apple a apelat la FBI care a cerut poliției federale australiană să percheziționeze locuința unde stătea adolescentul. Acesta și-a recunoscut vina și a declarat că visează să lucreze la Apple. (TheAge)

10. O statuie din bronz, reprezentându-l pe monstrul satanic Baphomet, a fost dezvăluită joi în dreptul clădirii Arkansas Capitol, în fața unor susținători ai Templului Satanic dar și a unor protestatari care citeau versete din Biblie. Membrii Templului Satanic au apelat la crowdfunding pentru a strânge cei $20.000 necesari pentru aprobarea amplasării statuii. Templul Satanic este o grupare formată din atei, umaniști și activiști ai libertății de exprimare, care se folosesc de simbolurile satanice în conflictul cu guvernatorii/statele ce încalcă separarea bisericii de stat. (WashingtonPost)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
22 de noi țări au fost introduse pe lista ţărilor pentru care nu se recomandă izolarea la domiciliu – Cronica dimineții
Ministrul Apărării: Pregătim un proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău