Cronica diminetii – Teleormanleaks cu documente de la Tel Drum

1. O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat aseară Rise Project într-o postare pe Facebook, intitulată #Teleormanleaks. Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei. Potrivit postarii de pe Facebook, valiza ar conţine ”un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar şi mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată. (News.ro)

2. Segmentul de drum dintre Şoseaua Petricani şi Voluntari, de trei kilometri, care face intrarea autostrăzii Ploieşti-Bucureşti în Capitală, ar putea fi inaugurat la 1 Decembrie. După inaugurare Autostradă A3 va intra în cartierul Florească din Capitală, prin Şoseaua Fabrică de Glucoză/Barbu Văcărescu. (Digi24)

3. Primele iPhone-uri 5G ar putea fi lansate în 2020. (TheVerge)

4. Elon Musk a declarat că nu crede în scutere electrice dar Tesla ar putea fabrica biciclete electrice. (TechCrunch)

5. Un sondaj Ipsos, publicat ieri, arătă popularitatea în creștere a celor două partide din coaliția care guvernează Italia, în contextul divergențelor cu Uniunea Europeană în privința bugetului pe 2019. Liga Nordului, de extrema dreaptă, condusă de Salvini, care este și Ministru de Interne, ar primi un număr dublu de voturi față de cel obținut la alegerile din Martie, ajungând la 34+, în timp ce gruparea populistă 5Stele, condusă de Di Maio, ar pierde 4 procente, de la 32,7% la 28,7%. (Politico)

6. Organizatorii au anunțat că la marșul de joi împotriva hărțuirilor sexuale au participat peste 20.000 angajați Google din 50 de orașe, adică aproape un sfert din numărul total de angajați, care este de 85.000+. (TheHill)

7. Compania britanică Cuadrilla a anunțat că a extras primele gaze de sist, după reluarea exploatării. Cantitatea este mică dar “încurajatoare”. Cuadrilla a mai extras gaze de sist în 2011, din același loc, dar a fost nevoită să oprească operațiunile după ce două cutremure au zguduit regiunea. (Link)

8. Campionatul Mondial de gimnastică de la Doha s-a încheiat ieri cu ultimele cinci finale pe aparate, trei la masculin şi două la feminin. România nu a avut reprezentare în vreuna. O gimnastă canadiană cu părinţi români, Anne-Marie Pădurariu, a obţinut argintul la bârnă. (News.ro)

9. Regizorul Francis Ford Coppola a intrat în businessul comercializării de cannabis, în California, anunțând lansarea brandului “The Grower’s Series“, o colecție ce conține flori de cannabis organice 100%. Coppola are o experiență de 40 de ani în producția de vinuri. (Link)

10. Fetițele din comunitatea Oromo, aflată în sud-estul Keniei, sunt logodite de la naștere, pentru a avea asigurat viitorul și a întări legăturile dintre familii. (BBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Afacerilor Externe: Rusia poate veni să viziteze baza de la Deveselu care este defensivă – Cronica dimineții
Politizarea funcțiilor în Educație a atins în anul școlar anterior cele mai înalte cote din ultimii cel puțin 10 ani – Cronica dimineții