Cronica diminetii – Un film de Cristian Mungiu in top23 al celor mai bune filme din anii 2000

1. AFD, Alternative for Germany, partidul de extremă dreaptă care a devenit al treilea mare partid din Germania după alegerile de anul trecut, este în mijlocul unui scandal deoarece au primit donații de 6 milioane euro fără ca donatorul să poată fi identificat. Se presupune că donațiile au venit de la o entitate străină, ceea ce ar fi ilegal, conform legii electorale germane. (N-TV)

2. Cel puțin 37 de persoane au murit, în Europa, de la începutul anului, din cauza rujeolei, în timp ce numărul total de cazuri, în primele șase luni, a crescut la 41.000, în condițiile în care anul trecut au fost înregistrate 24.000, iar în 2016 doar puțin peste 5.000. Ucraina este țara cu cele mai multe îmbolnăviri, 24.000. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că rata redusă a vaccinărilor este principala cauză pentru această creștere accelerată. (CBS)

3. Filmul lui Cristian Mungiu, “4 luni, 3 săptămâni și două zile” este în topul celor mai bune 23 de filme ale anilor 2000. Celelalte 22 de filme sunt: “Children of Men”, “25th Hour”, “The hurt locker”, “Michael Clayton”, “Pan’s Labyrinth”, “There will be blood”, “Boyhood”, “Old joy”, “The enernal sunshine of the spotless mind”, “Hunger”, “You can count on me”, “No country for old men”, “I’m not there”, “Minority report”, “Dunkirk”, “Mudbound”, “Spotlight”, “Son of Saul”, “Stories we tell”, “The fog of war”, “The royal Tenenbaums”, “Spirited away”. (WashingtonPost)

4. Brazilia este a doua piață, după Statele Unite, pentru Uber, atingând 1 miliard de călătorii în ultimii 4 ani. Conform oficialilor Uber, operațiunea din Brazilia este deja profitabilă. (Reuters)

5. Ecranele digitale care afișau informațiile despre zboruri nu au funcționat ieri dimineață, pentru 5 ore, la aeroportul Gatwick din Londra, obligându-i pe angajații aeroportului să folosească whiteboard-uri pe care au scris manual orarul. (Quarz)

6. Simona Halep, numărul 1 mondial, s-a retras de la turneul de la New Haven. „Îmi pare atât de rău pentru turneu şi fani, dar nu voi fi capabilă să joc la connecticutopen în această săptămână. Sper să fiu prezentă anul viitor”, a scris Simona, intr-un mesaj postat online. Halep a câştigat Rogers Cup şi a disputat finala la Cincinnati în ultimele două săptămâni. Ea va reveni la US Open, ultimul grand slam al anului, care începe la 27 august. (News.ro)

7. Nu au fost niciodată căsătoriți, americani, 21-36 ani (PewResearch) :
În 1965: 17%
În 2017: 57%

8. Criza din 2008 a avut un cost de $70.000 pentru fiecare american. (Bloomberg)

9. Aproape 4 miliarde de oameni, mai mult de jumătate din totalul de 7.63 miliarde, trăiesc în 7 țări: China, India, Pakistan, Indonesia, Brazilia, Nigeria și Statele Unite.

10. PepsiCo a cumpărat, pentru $3.2 miliarde, SodaStream, o companie din Israel care se promovează ca o alternativă sănătoasă la băuturile carbogazoase tradiționale. Compania vinde automate ce îi permit clientului să-și configureze singur băutură. (WSJ)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
DIICOT susţine că l-a capturat pe cel mai bun falsificator de bancnote din istoria României – Cronica dimineții
Ministrul Educației: Noul examen de Bacalaureat ar urma să se aplice în anul 2027 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău