Cronica diminetii – Trump continua razboiul comercial cu China

1. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut oficial un al doilea referendum pentru a decide ieșirea din Uniunea Europeană. Pe 29 Martie, Marea Britanie ar trebui să iasă din UE. (Reuters)

2. Președintele Trump ar putea anunța mâine tarife suplimentare de 10% pentru importuri din China în valoare de $200 miliarde. (WSJ)

3. Efortul Facebook de a limita viralizarea siteurile de tip “fake news” începe să se vadă. Un nou studiu arătă că numărul de like-uri, share-uri și comentarii pentru acest tip de siteuri a scăzut cu 50% de la finalul lui 2016 până în Iulie 2018. (Slate)

4. Acțiunile Amazon, cumpărate cu aproape $250.000 de către părinții lui Jeff Bezos, în 1995, ar valora astăzi aproape $30 miliarde. (Bloomberg)

5. Netflix nu are în plan să intre pe piața competițiilor sportive și să transmită live astfel de evenimente. (Broadbandtvnews)

6. Fostul VicePreședinte american, Joe Biden, a ajuns la 1 milion de urmăritori pe Instagram în 4 zile. (USAToday)

7. France Télévisions s-a asociat cu Nokia pentru a realiza prima transmisie 8K pe o rețea 5G. (Digitaltveurope)

8. Japonia a respins propunerea președintelui Putin de a încheia un tratat de pace până la finele acestui an. Rusia și Japonia încă nu au semnat un acord pentru încheierea oficială a conflictului din al doilea Război Mondial din cauza insulelor Kurile, pe care rușii le-au ocupat în anii ‘40, iar japonezii le vor înapoi. (Quarz)

9. Consumul de lapte al americanilor a scăzut de la aproximativ 110 litri/an de persoană, în anii ‘70, la aproximativ 70 litri/an de persoană în 2006-2007. (Link)

10. Sony Music Entertainment a blocat un video pe Facebook susținând că are drepturi pe muzică deși era o interpretare a operei lui Bach, care a murit înainte de apariția legii americane ce protejează drepturile de autor. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Pachetul legislativ al noilor legi ale siguranței naționale ar putea fi amânat pentru toamnă – Cronica dimineții
Mircea Diaconu vrea interzicerea telefoanelor mobile în școli și revenirea la uniformele școlare – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău