Cronica dimineții – Trump i-a cerut lui Kim Jong Un să-i predea arsenalul nuclear

1. Parlamentul britanic a respins toate cele patru opţiuni alternative la Brexit (detalii pe News.ro):
– Amendamentul C – Uniunea vamală
– Amendamentul D – Piaţa unică 2.0
– Amendamentul E – Un vot al poporului
– Amendamentul G – Revocarea Articolului 50 în cazul unui Brexit fără acord

2. Guvernul se împrumută din nou de la populație. Persoanele fizice pot investi, de astăzi, în 4 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani, cu dobânzi de 3,5%, 4%, 4,5% și 5%. Dobânzile sunt peste media obținută pentru depozitele bancare. Până în prezent, peste 20 de mii de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei.

3. În timpul summitului din Februarie, desfășurat în Vietnam, președintele Trump i-a înmânat liderului nord coreean Kim Jong Un o hârtie în care îi cerea să transfere întregul arsenal nuclear către Statele Unite. O sursă a declarat că este pentru prima oară când Donald Trump a definit ceea ce dorește în privința denuclearizării Coreei de Nord. (Reuters)

4. Curtea de Apel Bucureşti a respins ieri planul de reorganizare propus de Realitatea Media S.A, care urmează să intre în faliment. „Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă”, se arată în decizia de ieri a instanţei. Cozmin Guşă, acţionar Realiatea Media SA, a declarat aseară că „Dragnea şi cei din statul paralel şi-au văzut visul cu ochii”. (Hotnews)

5. Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. Conform medicilor, rezultatul intervenţiei a fost unul foarte bun, Ion Iliescu fiind „stabil şi în afara unui pericol imediat”. (News.ro)

6. Potrivit datelor comunicate de Eurostat săptămâna trecută, compensarea salariaţilor pentru munca depusă s-a situat la 5,1 euro/oră, ceea ce reprezintă doar 22% din media UE şi penultimul loc din Uniune, în care am devansat doar Bulgaria. Raportat la ţări mai apropiate de nivelul nostru de dezvoltare, ne-am plasat cam la trei sferturi faţă de Ungaria şi patru cincimi în raport cu Polonia. (Cursdeguvernare)

7. Slack, unul din unicornii de tehnologie, ce dezvoltă chat-uri pentru companii, are în plan să se listeze direct, în Iunie sau Iulie, pe bursa din New York. Compania, care a fost evaluată anul trecut la $7,1 miliarde, va intra astfel direct pe bursă, o metodă folosită și de suedezii de la Spotify. (Bloomberg)

8. În Spania concediile paternale sunt de opt săptămâni începând de ieri, când a intrat în vigoare o lege cu privire la egalitatea în câmpul muncii, conform căreia concediile paternale au fost majorate de la cinci până la opt săptămâni. Tații copiilor născuți sau adoptați după această dată vor avea un concediu de aproape două luni și ar urma să se bucure de primele două săptămâni în același timp cu mama, imediat sau după nașterea sau adoptarea copilului. Restul de șase săptămâni de concediu paternal pot fi împărțite în primele 12 luni de la naștere sau adoptare. (Profit.ro)

9. În urma protestelor din ultimele săptămâni, președintele algerian Abdelaziz Bouteflika a anunțat că nu va mai participa la alegeri și se va retrage la finele acestei luni. Bouteflika, în vârstă de 82 de ani, se află la putere din 1999. Algeria, cea mai mare țară din Africa, având o suprafață de zece ori mai mare decât a României, este un aliat al Europei și al Statelor Unite. (Link)

10. Burger King va începe să vândă un burger făcut cu o pastă din legume dezvoltată de compania Impossible Foods. Rețeaua de restaurante a anunțat că burgerul va avea același gust ca cel făcut cu carne de vită grație unei drojdii modificate genetic. „Am făcut un test în blind cu angajații, cu partenerii mei din echipa executivă și practic nimeni nu a sesizat vreo diferență”, a declarat președintele Burger King pentru America de Nord, Christopher Finazzo. (Reuters)

Promo: Anunț important, Andrei Roșu, noul C.E.O. – Chief Energy Officer, la Crosul Companiilor B2Run: Primii 4.000 de înscriși la Crosul Companiilor B2Run primesc ACCES GRATUIT în „EnergyKRoșu – energie ca o baterie, în 21 de zile” powered by Andrei Roșu + un plan de antrenament personalizat (începători/avansați). Înscrieri pe www.b2run.ro

Fotografia dimineții – Bannerul cu “Mulțumesc, Istanbul” al președintelui Erdogan este de anul trecut, anul acesta mesajul s-ar putea să fie diferit, Chris McGrath/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj: 55% dintre americani ar susține demiterea președintelui Trump – Cronica dimineții
Secretar de Stat: Cel puțin 8 milioane de români trăiesc în afara granițelor țării – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău