Cronica dimineții – Trump se va întâlni luna viitoare cu liderul nord coreean, Kim Jong Un

1. Casa Albă a anunțat că președintele Trump și liderul nord coreean Kim Jong Un vor avea o a doua întâlnire, luna viitoare. (WSJ)

2. Autoritățile americane intenţionează să aplice Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care rețeaua socială şi l-a luat în vederea protecţiei datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori. Amenda va fi rezultatul anchetei pe care FTC a deschis-o anul trecut în urma dezvăluirilor potrivit cărora Cambridge Analytica a avut acces la datele personale a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimţământul acestora. (News.ro)

3. Autoritățile braziliene responsabile pentru tranzacțiile financiare au identificat mai multe depuneri de bani, în total peste $26.000, făcute în contul lui Flavio, fiul președintelui ales al Braziliei, Jair Bolsonaro. Multe din aceste depuneri au fost făcute prin intermediul ATM-ului. Flavio, recent ales senator, mai este implicat într-un scandal financiar după ce șoferului lui a încasat peste $300.000 din care a făcut plăti inclusiv către soția președintelui Bolsonaro. (Reuters)

4, O organizație non profit din Austria, care militează pentru drepturile utilizatorilor, a depus plângeri împotriva Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Spotify pentru nerespectarea prevederilor GDPR. (Reuters)

5. Biserica Ortodoxă greacă deține o treime din terenurile din Ierusalim, Orașul Vechi, fiind al doilea cel mai mare deținător de terenuri din Țara Sfântă. (ForeignPolicy)

6. Deși Amsterdamul este capitala europeană a prostituției, legalizată din 2000, nu se știe numărul exact al femeilor care lucrează în domeniu, estimările variind între 4000 și 8000. 10% dintre acestea o fac împotriva voinței lor. (BBC)

7. Spotify ar putea lansa un player pentru mașină, în a doua jumătate a acestui an, care vă costa aproximativ $100. (Engadget)

8. O companie japoneză a lansat un satelit care va crea prima ploaie artificială de meteoriți. (ProfitLro)

9. Simona Halep va juca astăzi în turul 3 de la Australian Open împotriva jucătoarei americane Venus Williams. Meciul va începe în jurul orei 10 și va fi transmis de Eurosport.

10. Știrea pozitivă din 2018: România este una din puținele țari europene unde emisiile de dioxid de carbon sunt mai mici decât media globală. (Link)

Fotografia dimineții – Coperta revistei TIME, ultimul număr:

Cronica dimineții este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Transportul aerian de pasageri s-a triplat în primul trimestru al acestui an – Cronica dimineții
Cronica dimineții – PIB-ul României l-a depășit pe cel al Portugaliei

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău