Cronica diminetii – turcii au inceput sa-si distruga iPhone-urile in semn de suport pentru Erdogan

1. Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în semifinalele turneului de la Cincinnati după ce a învins-o în sferturile de finală pe sportiva din Ucraina Leșia Ţurenko, numărul 44 mondial, cu 6-4, 6-1. Simona va juca astăzi în semifinale, de la 23.00, cu Arina Sabalenka, din Belarus, numărul 34 mondial.

2. Discuţiile purtate de jandarmi şi superiorii lor prin staţii au fost înregistrate şi au fost securizate de procurorii militari. Deocamdată nu se știe când au fost securizate înregistrările. Mai mult, anchetatorii au verificat toate probele strânse de procurorul Bogdan Pîrlog, care s-a aflat vineri seară în Piaţa Victoriei si au tras concluzia că toate aceste probe au fost legal adunate. O altă informație este că procurorii lucrează intens pentru identificarea jandarmilor care au lovit protestatarii care au ridicat mâinile în sus în semn de non-violență. Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august. (Digi24)

3. Parchetul General a anunţat că în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei au fost depuse 238 de plângeri, fiind făcute 106 audieri. Programul de relaţii cu publicul la Parchetul Militar a fost prelungit, putând fi depuse plângeri şi în weekend, iar de luni se vor face acte de urmărie penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public, precizează reprezentanţii instituţiei. (News.ro)

4. Guvernul Statelor Unite va investi anul viitor peste 21 milioane de dolari în baza de la Mihail Kogălniceanu în vederea construirii unor platforme de încărcare/descărcare a explozibililor și muniției, se precizează în legea bugetului de apărare al SUA, promulgată marți de președintele Donald Trump. (Profit.ro)

5. Președintele Trump a făcut propunerea de a analiza posibilitatea ca firmele listate pe bursa să nu-și mai anunțe rezultatele financiare trimestrial, ci semestrial, reducând astfel presiunea rezultatelor pe termen scurt. Propunerea a fost făcută de mai mulți executivi de pe Wall-Street la o consultare cu Trump. (Axios)

6. 7000 de sateliți de mici dimensiuni vor fi lansați în următorii 10 ani, o creștere de 6 ori față de ultimii zece ani, când au fost lansați 1200. Jumătate dintre ei vor fi folosiți pentru furnizare de internet broadband. (AdvancedTelevision)

7. Materiale video cu cetățeni turci care își distrug iPhone-urile au început să apară pe rețelele sociale, în semn de suport față de cererea președintelui Erdogan de a boicota Apple și alte produse electronice americane. Nu e clar dacă Turcia va închide magazinul Apple din Istanbul său dacă va interzice importurile. (AppleInsider)

8. Oficiul Federal pentru Drumuri din Elveția (Astra) a emis un ordin de interdicție a înmatriculărilor unor modele Mercedes și Porsche echipate cu motoare diesel. Ordinul a fost trimis tuturor Birourilor de trafic rutier din federație, precum și importatorilor de automobile. Potrivit informațiilor oficiale este vorba despre modelul Mercedes Benz Vito cu motor 1.6 litri diesel, Porsche Macan, cu motor 3.0 litri diesel și Cayenne cu motor 4.2 litri diesel. Motivul oficial este prezența sub capotă a unor dispozitive care alterează emisiile poluante în anumite condiții de rulare. (Profit.ro)

9. Lideri sunați de Trump începând cu Ianuarie 2017:
Macron: 25
Theresa May: 22
Abe/Japonia: 16
Moon/Coreea de Sud: 15
Salman/Arabia Saudită: 13
Merkel: 11
Trudeau: 11
Xi/China: 9
Sisi/Egipt: 8
Erdogan: 8
Tamim/Qatar: 8
Putin: 8

10. Netflix va introduce reclame, între episoade, către alte seriale disponibile pe platformă, întrerupând astfel procesul de “binging”. (ArsTehnica)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a îmbunătățit estimările de creștere economică pentru 2022 – Cronica dimineții
Doar 64 de paturi ATI pentru pacienții cu Covid-19 erau vineri disponibile în București – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău