Ministrul Muncii: Pensiile vor fi majorate – Cronica dimineții

1. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat că în România rata de vindecare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 este una mare, iar rata mortalităţii este mică prin comparaţie cu alte ţări din Europa, afirmând că sistemul sanitar românesc poate primi, în secţiile de terapie intensivă, de două ori mai mulţi pacienţi cu COVID-19 faţă de numărul celor internaţi în prezent. „Aparent suntem într-o fază controlată, de progresie foarte lentă sau chiar de platou. În situaţia că acest lucru se stabilizează pe această direcţie, atunci probabil că spre sfârşitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare putem spera să ne întâlnim cu fenomenul descreşterii acestor infecţii şi atunci putem vorbi de depăşirea unui vârf”. (News.ro)

2. La nivel global, luna trecută a fost cu doar 0,01 grade Celsius mai răcoroasă decât cea mai călduroasă lună aprilie măsurată vreodată, cea din 2016. Temperatura medie măsurată luna trecută a fost cu 0,70 grade Celsius mai ridicată decât media lunilor aprilie din perioda 1981-2010. (Link)

3. Pensiile vor fi majorate, a afirmat, marţi seara, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru. Ea a refuzat să menţioneze dacă va fi o creştere de 40%, aşa cum prevede legea. „Ar fi o afirmaţie care ar genera multă emoţie”, a declarat ministrul. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Vânzările auto din Marea Britanie au înregistrat cea mai proastă lună de după 1946, în contextul în care au scăzut cu 97% în aprilie. (Financial Times)

4. Indicele Nasdaq al bursei americane mai are de recuperat doar 2% pentru a anula toată pierderea înregistrată de la începutul anului. (Link)

5. Marea Britanie a depășit Italia și a devenit cea mai afectată țară europeană, după numărul deceselor cauzate de noul virus. (CNBC)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

6. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că cel mai bun scenariu este ca ţara sa să redeschidă turismul începând cu 1 iulie. La fel intenţionează şi Bulgaria, care vrea să sprijine turismul intern printr-o schemă de acordare de vouchere. (Hotnews)

7. NASA a confirmat că lucrează cu Tom Cruise la realizarea unui film pe Stația Spațială Internațională. (CNN)

8. Comisia care supraveghează publicitatea în Marea Britanie i-a cerut lordului Alan Sugar să șteargă un tweet din decembrie anul trecut deoarece nu a precizat că e o reclamă. Mesajul promova o soluție de albire a dinților a unei companii unde lordul este acționar cu 50%. (BBC)

Una din Cronica Externă: Israel a extins autorizația serviciilor secrete Shin Bet de a folosi date preluate din telefoanele mobile personale pentru a urmări oamenii infectați cu noul coronavirus până pe data de 26 mai, în pofida riscurilor pentru libertățile persoanei. Cabinetul prim ministrului Netanyahu a aprobat reguli de urgență care permit folosirea tehnologiei similară cazurilor de anti-terorism. (NYTimes)

9. Un moment muzical initiat aseara de Asociaţia ARCEN, de la fereastra sediului din cartierul Armenesc, a fost oprit de Poliţia Română. ARCEN a oferit trecătorilor marţi seară două Nocturne de Chopin şi Simfonia a II-a de Brahms. Oamenii s-au aşezat pe trotuare, la distanţă, au ascultat de la ferestre sau plimbând câinii. După un sfert de oră, reprezentanţii Poliţiei, motivând adunarea a mai mult de 3 persoane pe stradă şi a faptului că cineva a făcut o sesizare din cauza zgomotului prea mare, au cerut oprirea muzicii. „Nu suntem în Italia! Daţi mai încet! E deranjată ordinea şi liniştea publică!”, au spus ei. (News.ro)

10. Activision Blizzard a anunțat că 273 de milioane de persoane se joacă în fiecare luna Candy Crush. Datele sunt valabile pentru primul trimestru din acest an. (VentureBeat)

Fotografia dimineții – Un avocat american costumat în “Moarte”, încercând să-i convingă pe tinerii din Florida să nu meargă la plajă:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătății: Test negativ sau carantină 14 zile pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat de infectare cu noul coronavirus decât al României – Cronica dimineții
Comisia Europeană e nemulțumită că România nu monitorizează poluarea aerului – Cronica dimineții
2 comentarii la acest articol
 • Alin Saghin
  mai 6,2020 la 2020-05-06T08:41:13+03:000000001331202005

  Super! Continuă tot asa cu stiri pozitive! Sunt marinar, si iti citesc articolele zilnic de cand su t in voiaj

  • Orlando Nicoara
   mai 6,2020 la 2020-05-06T18:49:34+03:000000003431202005

   Multumiri!

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău