Cronica diminetii – UiPath a fost evaluat la $3 miliarde

1. UiPath, o platformă care ajută companiile să automatizeze taskurile repetitive, a strâns $225 milioane într-o nouă rundă de finanțare. Start-up-ul fondat în România va primi banii de la fondul de investiții al celor de la Google/Alphabet, CapitalG, de la Sequoia Capital și de la Accel. Evaluarea la care s-a făcut investiția este de $3 miliarde, în creștere de la runda din martie, când UiPath a strâns $153 milioane la o evaluare de $1 miliard. (VentureBeat)

2. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, iar organizarea lui va costa aproape 164 milioane lei, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Premierul a subliniat că referendumul nu este împotriva „minorităţilor sexuale”, ci reprezintă doar un efect al unui demers cetăţenesc. Dăncilă a cerut partidelor din opoziţie să nu mai facă apel la boicotarea referendumului şi să se poziţioneze clar faţă de el. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu „da” sau „nu” este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în formă adoptată de Parlament?”. (News.ro)

3. Apple, prima companie care a atins capitalizarea de $1000 miliarde, și-a înființat în România o firmă, Apple Sales. Asociații companiei sunt Apple Distribution International și Apple Sales Ireland, ambele cu sediul în Irlanda. La nivel global, Apple Sales distribuie produsele Apple. În România, la acest moment, vânzările de produse Apple sunt efectuate prin reselleri. (Profit.ro)

4. Primăria Constanţa a invalidat peste 6.000 de semnături din cele aproape 19.000 acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”, printre motivele acestei decizii aflându-se faptul că numele sau codul numeric personal erau eronate ori incomplete, persoana respectivă avea domiciliul în altă localitate sau actele de identitate erau expirate. USR a anunţat că va da în judecată Primăria Constanţa. (News.ro)

5. Acțiunile Tesla au scăzut cu 7.1% după ce compania a anunțat că procurorii au cerut documentele legate de declarația lui Elon Musk, de la începutul lui August, că va scoate firma de pe bursă și o va face privată. (CNBC)

6. Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că Statele Unite iau în considerare o prezenţă militară permanentă în Polonia precum şi eliminarea vizelor pentru polonezi. „Polonia este dispusă să aibă o contribuţie majoră pentru ca Statele Unite să aibă o prezenţă în Polonia şi cu siguranţă vom discuta despre acest lucru”, a declarat Trump la Casa Albă înaintea unei întâlniri cu preşedintele polonez, Andrzej Duda. (News.ro)

7. Visa și Mastercard, împreună cu băncile americane JP Morgan, Bank of America și Citi, au acceptat să plătească $6.2 miliarde pentru a închide procesul colectiv în care 12 milioane de comercianți i-au dat în judecată pentru încălcarea legilor anticoncurențiale în stabilirea comisioanelor la folosirea cardurilor. Este cea mai mare sumă, cash, plătită într-un proces care implică anticoncurentă. (Reuters

8. Curtea Constituțională din Africa de Sud a hotărât, judecând un caz în care un cetățean a cerut ca posesia de cannabis să fie reglementată la fel ca și alcoolul sau tutunul, că adulții pot cultiva cannabisul pentru folosință proprie, câtă vreme îl consumă în privat. (AlJazeera)

9. Primarii din Paris și Bruxelles au cerut, într-o declarație comună, ca Europa să aibă o zi pe an în care mașinile să nu fie folosite, pentru a reduce poluarea. (AFP)

10. Un italian, care vindea prin firma sa, Promo Salento, review-uri false pe TripAdvisor, a fost condamnat la 9 luni de închisoare și obligat să plătească o amendă de 8000 euro. (TheGuardian)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj Gallup: România se află pe locul 9 în lume după procentul populației adulte care are “great jobs” – Cronica dimineții
Ludovic Orban: Nicuşor Dan rămâne candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău