Cronica diminetii – Un consilier PSD cere demiterea Gabrielei Firea de la conducerea PSD Bucuresti

1. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat aseara, referitor la remanierea guvernamentală, că i-a transmis liderul PSD, Liviu Dragnea, că ALDE nu are în vedere o schimbare în lista miniştrilor, precizând că PSD va discuta luni în Comitetul Executiv Naţional acest subiect. El şi-a reafirmat susţinerea faţă de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, despre care a afirmat că este „un ministru foarte bun, că are performanţă, că a dus nivelul de prestanţă al funcţiei undeva sus cum nu a mai fost”, dezminţind categoric informaţiile conform cărora acesta şi-ar fi pierdut sprijinul ALDE. (News.ro)

2. Un membru PSD, consilier general in Primaria Capitalei, a anunţat că a lansat o petiţie în care solicită conducerii PSD iniţierea „urgentă” de alegeri în Organizaţia Bucureşti, considerând că demiterea Gabrielei Firea „este o necesitate”. El a spus că bucureştenii nu au votat pentru „vouchere şi concerte săptămânale” pe bani publici si toate marile proiecte din Primăria Capitalei se fac doar pentru imaginea primarului general, Gabriela Firea, iar pe ordinea de zi sunt puse doar proiectele care convin edilului. (Digi24)

3. Peste 1 milion de români apți de muncă nu sunt implicați oficial în niciun fel de activitate economică. (Profit.ro)

4. Președintele Donald Trump și-a manifestat iritarea față de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi și a felului în care autoritățile saudite au explicat ce s-a întâmplat: “Una dintre cele mai proaste mușamalizări. Un fiasco total.” (CNN)

5. Apple are în plan lansarea serviciilor TV anul viitor, în peste 100 de țări, prima tara in care serviciul va fi disponibil urmând a fi Statele Unite, în prima jumătate a anului. Utilizatorii de iPhone și iPad vor beneficia gratuit de anumite producții și se vor putea abona la pachete ce conțin canale tv. (TheInformation)

6. O investigație BuzzFeed a descoperit o rețea de peste 125 aplicații Android, marea majoritate jocuri, care urmăreau comportamentul utilizatorilor și îl simulau generând vizualizări pentru reclamele rulate în aplicații, fraudând în acest fel clienții. Analiștii estimează că aplicațiile au fost instalate pe mai mult de 115 milioane device-uri. Rețeaua avea conexiuni în mai multe țări, printre care Bulgaria și Croația. (Link)

7. Facebook relansează aplicația de Messenger, cu o interfață mai simplă, concentrată pe chat. (TheVerge)

8. Primăria Sectorului 3 vrea să construiască un aqua parc și un parc de distracții în Parcul Pantelimon, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 112 milioane lei. Consiliul Local Sector 3 a aprobat caietul de sarcini și modelul de contract, proiectul urmând să fie făcut de companiile municipale. Potrivit documentelor, termenul de execuție este 6 luni, la care se adaugă două luni proiectarea. Proiectul prevede și reamenajarea parcului, de la construcția de noi alei, sisteme de irigații, până la amenajări peisagistice, iluminat, bănci, coșuri de gunoi și foișoare.  (Hotnews)

9. Trei cărți recent apărute încearcă să clarifice faptul că marii playeri din Silicon Valley nu s-au dezvoltat datorită “software disruption” ci a reglementărilor slabe și mai ales a neaplicării lor de către autorități, a exploatării angajaților plătiți prost și a lipsei competiției. (Wired)

10. 4 milioane de voturi au decis un top 10 romane, alese din 100 de propuneri, preferate de americani (Quarz):
1. To Kill a Mockingbird, Harper Lee
2. Seria The Outlander, Diana Gabaldon
3. Seria The Harry Potter, J. K. Rowling
4. Pride and Prejudice, Jane Austen
5. Seria The Lord of the Rings, J. R. R. Tolkien
6. Gone with the Wind, Margaret Mitchell
7. Charlotte’s Web, E. B. White
8. Little Women, Louisa May Alcott
9. Seria The Chronicles of Narnia, C. S. Lewis
10. Jane Eyre, Charlotte Brontë

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Scăderi puternice pe bursele din Statele Unite și Asia
Donald Trump a fost transportat la un spital militar – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău