Cronica dimineții – Un milion de tineri din .ro lipsesc din statistici

1. Un milion de tineri lipsesc din statistici. Deşi sunt apţi de muncă, în putere, nu apar nici ca studenţi, nici ca angajați, iar constatarea este oficială. Mai grav, un studiu ne arată că în următorii 5 ani România va avea nevoie de peste jumătate de milion de persoane în plus pe piaţa forței de muncă. (Digi24)

2. În ultimele trei decenii automatizarea a distrus mai multe joburi decât a creat, iar principala cauza este faptul că tehnologia nu a fost suficient de bine pusă la punct pentru a genera noi locuri de muncă. Pe măsură ce populația îmbătrânește, roboții vor prelua locurile de muncă în activitățile care se bazează pe persoane aflate la vârsta de mijloc. (Axios)

3. Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, i-a chemat marți, 16 aprilie, în Parlament, pe reprezentanții operatorilor de comunicații mobile pentru a da explicații cu privire la creșterile de prețuri din ultima perioadă. Acesta susține că majorările anunțate ar fi ‘proba unui abuz de putere economică’. La dezbatere au fost invitați și președinții ANCOM și ai ANPC, precum și avocatul Gheorghe Piperea, care a criticat recent și el pe Facebook aceste creșteri, cerând intervenția ANPC și a Consiliului Concurenței. (Hotnews)

4. Senatorul american Bernie Sanders a anunțat, în această noapte, că a ajuns la donația cu numărul un milion, în mai puțin de două luni de la lansarea campaniei pentru poziția de candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidențiale de anul viitor. Sanders, care este un exponent al curentului socialist în rândul democraților, a atins acest milestone cu trei luni mai devreme decât la precedenta campanie, pentru alegerile din 2016, când a fost învins de Hillary Clinton. (Link)

5. Valoarea companiei Disney a crescut, după prezentarea platformei de streaming Disney+, cu aproape $23 miliarde, adică 10% din PIB-ul României. Netflix în schimb a pierdut $8 miliarde din capitalizare, cam cât este deficitul bugetului României pe acest an.

6. Renault Clio a fost modelul de import cu cele mai multe înmatriculări în România în primele trei luni ale anului. Subcompacta franceză a detronat astfel Skoda Octavia, care a dominat această statistică în ultimii șapte ani. (Automarket)

7. Hackerii au spart mai multe siteuri asociate cu FBI de unde au extras date despre ofițerii federali, inclusiv date personale, pe care le-au publicat online. (TechCrunch)

8. Facebook a cheltuit $22 milioane anul trecut pentru serviciile de securitate necesare CEO-ului Mark Zuckerberg. (CNN)

9. Tinerii americani preferă vinul și nu mai consumă bere, piață scăzând cu 10%, între 2006 și 2016. (Vox)

10. Disney a lansat primul trailer pentru Star Wars IX, “The Rise of Skywalker”, care se va lansa în decembrie, îl puteți vedea aici.

Fotografia dimineții – Lansarea rachetei SpaceX Falcon Heavy de la centrul NASA din Titusville, Florida, în 11 Aprilie 2019. Joe Raedle / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Modificarea Codului de procedura penala a fost votata
Ludovic Orban: Majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău