Cronica diminetii – un nou scandal loveste facebook

1. Premierul Viorica Dăncilă spune că liderii europeni s-au arătat nemulţumiţi faţă de situaţia din România, pentru că nu există înţelegere şi consens la nivelul ţării. Şeful Executivului a spus, într-un interviu pentru Antena 3, că preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a cerut să colaboreze mai bine cu factorii politici din ţara noastră şi să evite luptele politice, pentru că ele nu trebuie să existe dacă România îşi doreşte o preşedinţie de succes a Consiliului UE. (News.ro)

2. Facebook, amendată ieri de autoritățile britanice cu 500.000 lire, amendă maximă, pentru scandalul Cambridge Analytica, a anunțat că a permis companiei rusești Mail.ru Group să colecteze date despre utilizatori prin intermediul mai multor aplicații. Mail.ru Group a fost condusă de Yuri Milner care a investit, prin DST, așa cum se numea Mail.ru Group pana in 2010, $200 milioane dolari în Facebook, în Ianuarie 2009. Milner a investit sute de milioane de dolari în companii de tehnologie, bani care proveneau de la companii deținute de statul rus. Yuri Milner este cel care a înființat Netbridge Rusia, în 2000, împreună cu fondul de investiții NCH, lansând ulterior Netbridge România (Okazii.ro) în același an. (CNNMoney)

3. Un fost angajat Apple a fost acuzat că a furat secrete ale companiei după ce a fost prins descărcând 40GB de date despre planurile mașinii autonome dezvoltate de compania americană, pe laptopul soției. El își anunțase superiorii că demisionează pentru a se muta în China unde va lucra la o companie ce dezvoltă un proiect de mașină autonomă. (Reuters)

4. Primul ministru ceh, Andrej Babis, a semnat un acord cu Partidul Comunist pentru ca aceștia să-i susțină guvernul minoritar. Este pentru prima oară, după Revoluția de Catifea din 1989, când comuniștii ar putea ajunge la guvernare în Cehia. (WSJ)

5. Daimler, compania mama a Mercedes Benz, a anunțat un parteneriat cu Bosch pentru a lansa taxiuri autonome anul viitor, în cadrul unui program pilot în California. (Wired)

6. Astăzi și mâine are loc, la Bruxelles, summitul NATO la care va participa și președintele Klaus Iohannis. Pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă dedicată evoluţiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei şi Ucrainei. (News.ro)

7. Echipa avocaților președintelui Trump a pus noi condiții pentru procurorul special Mueller, cel care anchetează implicarea rușilor în alegerile prezidențiale din SUA, înainte de a permite un interviu cu Trump. Șeful echipei de avocați, Rudy Giuliani, a cerut ca procurorii să aducă dovezi că Donald Trump a comis o infracțiune și au nevoie de declarația președintelui pentru a finaliza ancheta. Giuliani a acceptat că cel mai probabil Mueller nu va accepta condițiile și ar putea să-l citeze pe președinte pentru o discuție. (NYTimes)

8. Franța s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Rusia, după ce a învins Belgia cu 1-0. Este a treia finală pe care francezii o vor juca, după cea din 1998, câștigată, și cea din 2006, pierdută în fața Italiei.

9. Cercetătorii au realizat un top al celor mai relaxante 10 melodii, susținând că melodia clasată pe primul loc reduce anxietatea cu 65%. În link le găsiți pe toate cele 10. (Inc)

10. Pentru următoarele 4 sezoane Cristiano Ronaldo va juca la Juventus Torino unde va câștiga 120 milioane euro, adică 30 milioane euro pe sezon. Italienii le vor plăti celor de la Real Madrid 100 milioane euro pentru realizarea transferului.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Putin vede divizarea Kosovo ca singura soluție corectă pentru a asigura pacea în regiune – Cronica dimineții
Prețul petrolului a avut ieri cea mai mare scădere procentuală din ultimii 10+ ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău