Cronica diminetii – Vom trai 150 de ani?

1. BBC și-a cerut scuze și i-a plătit fostei prezentatoare și editoare la BBC China, Carrie Gracie, compensații financiare din urmă pentru că a fost plătită cu mult mai puțin decât bărbații care aveau funcție similară. Carrie și-a dat demisia de la BBC China în Ianuarie după ce a aflat că este plătita cu 50% mai puțin decât omologii săi de sex masculin. Ea a donat toată suma primită unei fundații care luptă pentru egalitatea în drepturi între sexe. (BBC)

2. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată de către magistraţii instanţei supreme în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în care prejudiciul depăşeşte 60 de milioane de euro. Fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, şi vicepreşedintele instituţiei, Sergiu Diacomatu, au fost condamnaţi la şapte ani şi jumătate de închisoare cu executare, în timp ce omul de afaceri Dorin Cocoş a primit o condamnare de trei ani şi o lună de închisoare cu executare. Decizia instanţei nu este definitivă. Este al doilea dosar în care Alina Bica este achitată in ultima saptamana, acesta fiind dosarul pentru care a fost arestată preventiv în noiembrie 2014. Ea are o condamnare de 4 ani, definitiva, in dosarul favorizarii omului de afaceri Ovidiu Tender. (News.ro)

3. Serviciile secrete americane cred că nord coreenii și-au intensificat în ultimele luni producția de arme nucleare în mai multe centre secrete în încercarea de a obține mai multe concesii din partea SUA. Președintele Trump a declarat după summitul cu Kim Jong Un că nu mai există pericol nuclear din partea Coreei de Nord.  (NBC)

4. Xiaomi a ridicat doar $4.72 miliarde în IPO-ul de pe bursa din Hong Kong ceea ce duce valoarea companiei la $54 miliarde, aproape la jumătate din evaluarea estimată înainte de listare. (VentureBeat)

5. Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au depus, pentru dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă, o propunere legislativă vizând declasificarea hotărârii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupţiei, fraudei şi spălării banilor, precum şi a tuturor documentelor care conţin informaţii clasificate în baza acesteia. Proiectul prevede şi că „orice cetăţean va putea avea acces liber la aceste documente”, iar „persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de documentele declasificate au posibilitatea, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii, să se adreseze instanţelor”. (News.ro)

6. Vârsta maximă trăită până acum de un om a fost de 122 ani. Un nou studiu arătă că specia umană încă nu și-a atins potențialul biologic al speranței de viață. (NYTimes)

7. Google nu mai acceptă reclame electorale în Maryland după ce o nouă lege îi obliga să declare în 48 de ore cine a plătit pentru publicitate. Facebook a anunțat că se va conforma și va face publice datele. (BaltimoreSun)

8. Aproape 50% dintre americani cheltuie lunar mai mult decât câștigă. (Bloomberg)

9. O nouă tehnologie, susținută de armata SUA, permite modificarea, ștergerea sau introducerea de gene noi într-un organism mult mai ușor și mai precis. (Abc.net.au)

10. Pretul unui gram de cannabis: Tokyo: $32.6 Seul: $32.4 Hong Kong: $27.4 Dublin: $21.6 Shanghai: $20.8 Oslo: $19.1 Cairo: $16.1 Berlin: $13.5 Moscova: $11.8 New York: $10.7 Londra: $9.2 New Delhi: $4.3 Johannesburg: $4 Panama City: $3.8 Jakarta: $3.8 Bogota: $2.2

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Zece milioane de ucraineni au fugit din casele lor din cauza războiului – Cronica dimineții
Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 din SUA s-a dublat, în mai puțin de o lună – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău