ONU estimează că șomajul va crește anul acesta, la nivel mondial, pentru prima oară în ultimii 10 ani – Cronica dimineții

1. ONU a publicat un raport în care estimează că șomajul va crește anul acesta, la nivel mondial, pentru prima oară în ultimii 10 ani. (TheGuardian)

2. Misterioasa maladie, asemănătoare pneumoniei, pornită din centrul Chinei a ajuns în marile metropole ale celei mai populate țări din lume, iar un expert chinez a confirmat că ea se transmite de la om la om. (Hotnews)

3. Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. ”noi vrem primari în două tururi”, a spus Ponta. (News.ro)

4. Franța a amânat taxarea marilor companii americane de tehnologie după o discuție telefonică care a avut loc între președinții Macron și Trump. Statele Unite vor amâna introducerea de tarife pentru produsele franceze, inclusiv pentru vinuri. (WSJ)

Promo: Ti-ai propus sa calatoresti mai mult in 2020? Vola.ro te ajuta sa iti indeplinesti dorinta in Ieftinuarie! Prima luna din an vine cu bilete de avion cu pana la 60% mai ieftine si o multime de premii, garantate si prin tragere la sorti. Iar daca iti este teama ca nu vei mai putea calatori, poti adauga asigurarea Vola Rambursabil, care iti permite sa anulezi zborul si sa iti recuperezi 90% din banii de bilet.

5. Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet/Google, a declarat că Inteligența Artificială trebuie reglementată, iar SUA și UE trebuie să lucreze împreună pentru a stabili un cadru comun de reglementare. (Bloomberg)

6. În medie, prețul caselor din Germania a crescut anul trecut cu 12,1%. Este cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. (Link)

7. 24% dintre participanții la Forumul Economic de la Davos, care începe astăzi, sunt femei. Comparativ cu 2014, procentul a crescut cu 9%. (Quarz)

8. În 1990, generația baby-boomer din SUA, care avea 35 de ani, deținea o treime din imobiliarele din Statele Unite, ca valoare. Anul trecut, generația millennials, a cărei vârstă medie e de 31 de ani, deținea doar 4% din aceeași valoare. (TheEconomist)

9. Box-urile din jocurile video care oferă aleator drept câștig diferite elemente ce fac parte din joc îi împing pe copii către jocurile de noroc. Declarația îi aparține unui director din cadrul departamentului pentru sănătatea mintală a sistemului englez pentru sănătate. (PCGamer)

10. Colgate va lansa o pastă de dinți care are 99,7% ingrediente naturale – certificată de Vegan Society – și care vine într-un recipient reciclabil. (CNN)

Fotografia dimineții – Meng Wanzhou, directoarea financiară Huawei și fiica fondatorului companiei, ajunge la tribunalul din Vancouver având brațara electronică pentru supraveghere în jurul gleznei. Jeff Vinnick/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Un tânăr din patru din România nu munceşte şi nu studiază – Cronica dimineții
Cronica diminetii – ambasadorul SUA critica felul in care a fost adoptata Legea Offshore

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău