Cronica diminetii – Vot in Parlamentul European pentru statul de drept din Romania

1. Parlamentul European votează astăzi o rezoluţie referitoare la statul de drept în România. Potrivit draftului, eurodeputaţii vor cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile autorităţilor române. (News.ro)

2. Numărul morților în incendiul The Camp Fire din California a ajuns la 42, cel mai tragic bilanț înregistrat vreodată din cauza unui incendiu, în timp ce 6500 de case au ars până acum. (USAToday)

3. Pentru prima oară cotațiile petrolului au scăzut 11 zile consecutiv. (CNBC) Bursele anericane au închis în scădere, indicele industrial Dow Jones pierzând peste 600 de puncte, S&P 500 2%, iar Nasdaq 2.8%. Apple a scăzut cu 5% după ce unul dintre furnizorii de componente pentru iPhone și-a revizuit, în scădere, vânzările. (WSJ)

4. Samsung ar putea lansa telefonul Galaxy S10 în Februarie, urmând ca în Martie să lanseze versiunea 5G precum și primul telefon pliabil produs de companie. Prețul pentru telefonul pliabil va fi în jurul a $1800. (Link)

5. 1594 de startup-uri din Statele Unite au primit finanțare de tip VC în primele 9 luni ale acestui an, cu 40% mai puține decât în 2015. Valoarea medie a investiției este de $2 milioane, de patru ori mai mare decât în 2013. (WSJ)

6. 58% dintre americanii albi, care au absolvit o facultate, au declarat că Statele Unite sunt într-o poziție mai bună decât cea din 1950, în timp ce 57% din albii fără facultate au declarat că situația e mai proastă. (TheAtlantic)

7. Siteurile americane de ecommerce vor deschide cel puțin 850 de magazine fizice în următorii 5 ani. (Forbes)

8. Mai mulți piloți de pe avioane comerciale au contactat vineri turnul de control de pe coasta sud vestică a Irlandei pentru a raporta obiecte care se mișcă foarte rapid, unul dintre piloți estimând o viteză Mach 2, adică de două ori viteza sunetului. Autoritatea aviatică irlandeză a declanșat o anchetă. (BBC)

9. Scriitorul și editorul american Stan Lee, fiul unor imigranți români, cel care a revoluționat lumea benzii desenate și cultura populară creând pentru Marvel Comics personaje emblematice precum Spider-Man, X-Men, Hulk sau Cei patru fantastici, a murit vârsta de 95 de ani. (Profit.ro)

10. Cercetătorii cred că evoluția mașinilor autonome va schimba multe industrii, inclusiv cea hotelieră. Camerele de hotel închiriate cu ora, pentru sex, vor fi înlocuite de mașinile autonome adaptate pentru a fi mai confortabile, în timp ce prostituția se va dezvolta, putând apărea flote întregi de mașini autonome care să opereze pe modelul cartierului Red District din Amsterdam. (WashingtonPost)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Trei parlamentari din România au fost vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez – Cronica dimineții
Prețul petrolului a înregistrat cea mai mare creștere, pentru o zi, din ultimii 10+ ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău