Cronica serii – 1 milion de semnături strânse pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi

1. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat că partidul pe care îl conduce a adunat peste un milion de semnături de susţinere pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi. Acest proiect de lege a trecut de Senat şi urmează să fie dezbătut în Camera Deputaţilor. În cazul în care proiectul nu va fi aprobat, PMP îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis organizarea unui referendum pe acest subiect, care să aibă loc pe 26 mai 2019 atunci când sunt organizate şi alegerile europarlamentare. (News.ro)

2. Primăria Capitalei își propune, pentru decongestionarea traficului din oraș, să deconteze până la valoarea maximă de 500 de lei pe lună combustibilul folosit de locuitorii din Regiunea de Dezvoltare București-Ilfov care se asociază voluntar pentru a folosi în comun un autoturism proprietate personală pentru deplasări regulate cu destinația București. (Profit.ro)

3. Vânzările Ford în China au scăzut cu 43% în Septembrie. (CNBC)

4. Noul aeroport din Istanbul, care ar trebui să fie lansat pe 29 Octombrie, va fi operațional în întregime la finalul anului. Aeroportul va avea o capacitate de 90 milioane de călători pe an, devenind unul dintre cele mai mari din lume. (Reuters)

5. Tranzacțiile zilnice cu Bitcoin au scăzut de la 360.000, la finele anului trecut, la 230.000 în Septembrie. Volumele zilnice tranzacționate au scăzut de la $3.7+ miliarde la $670 milioane. (Bloomberg)

6. Twitter este investigată de autoritățile irlandeze după ce a refuzat să spună unui utilizator cum respecta politica GDPR în momentul în care utilizatorul dă click pe linkurile din platforma. (Fortune)

7. Top trei cei mai bine platiti CEO ai companiilor americane listate pe bursă au primit anul trecut salarii și compensații, cumulat, de $275+ milioane. (Quarz)

8. Numărul căutărilor zilnice pe motorul de căutare DuckDuckGo au crescut cu 50% față de anul trecut, ajungând la 30 milioane pe zi. (TechCrunch)

9. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare anunță că eolienele și panourile solare au devenit cele mai ieftine surse de energie, construite de la zero, aproape peste tot în lume. (FT)

10. Trebuie să mâncăm de trei ori pe zi, iar cina ar trebui luată la ora 14, conform unui expert în diete. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Transporturilor: Pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreținere din 15 iunie – Cronica serii
Iohannis: Ieșim din izolare pe 15 mai dar masca de protecție va fi obligatorie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău