Cronica serii – Tudor Toader vrea un nou procuror general din Mai

Dintr-o eroare cronica din aceasta seara a fost trimisa pe email incompleta, imi cer scuze.

1. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi, la ieşirea din Parchetul General, că va declanşa procedura de numire a noului procuror general. Mandatul actualului procuror general, Augustin Lazăr, expiră la final de Aprilie. (News.ro)

2. Revolut a ajuns la 170.000+ utilizatori în România ceea ce înseamnă ~ 20% din numărul de clienți pe care-l are ING. România este a cincea piață pentru Revolut, din Europa, după numărul de clienți. (Profit.ro)

3. Deutsche Bank: Pentru prima oară sunt mai multe persoane, în lume, cu vârsta de minim 65 de ani decât copii până în 5 ani. (Link)

4. Doua din telecom: 1. Grupul de firme Telekom Romania a înregistrat, în 2018, venituri totale de 933 milioane de euro, în scădere cu 4% față de 2017, iar EBITDA (rezultatul brut al exploatării) a coborât cu 16,9%, la 138 milioane de euro (Profit.ro).  2. Afacerile Orange România, liderul pieței locale de telecomunicații, au atins 1,125 miliarde de euro în 2018, în creștere cu 5% față de anul precedent (Profit.ro)

5. Israelul se pregătește să-și lanseze prima misiune către Lună, lansarea urmând să aibă loc din Florida, cu o rachetă SpaceX. Dacă va fi o reușită, Israelul va deveni a patra țară care va așeleniza, după URSS/Rusia, Statele Unite și China. (Reuters)

6. Companii care au plecat sau vor pleca din Marea Britanie din cauza Brexit-ului:
Sony
Dyson
Panasonic
Lloyds
Unilever
GoldmanSachs
Barclays
Airbus
Flybmi
PandO
HSBC
JPMorgan
UBS
Ford
Hitachi
Toshiba
AXA
Honda
Moneygram
Philips
EBA European Banking Authority
EMA European Medicines Agency
BankOfAmerica

7. Donald Trump a catalogat ziarul The New York Times drept ”inamic al poporului” în urma publicării unui articol în care este acuzat de amestec în justiție, o expresie catalogată drept ”periculoasă” de către publisherul cotidianului. (Profit.ro)

8. Banca elvețiană UBS a fost amendată în Franța cu 3,7 miliarde euro pentru organizarea unei scheme prin care clienții săi francezi au ascuns autorităților mari sume de bani. (NYTimes)

9. Papa Francisc a promis că vor fi luate măsuri concrete împotriva abuzurilor sexuale ale preoţilor asupra copiilor, în discursul rostit la o conferinţă pe această temă, care a început astazi. Suveranul pontif a adunat liderii catolici din întreaga lume pentru o întâlnire de patru zile pentru a discuta despre scandalul care a afectat credibilitatea bisericii în Statele Unite, Irlanda, Chile, Australia şi în alte părţi ale lumii în urma multiplelor cazuri de abuzuri sexuale din ultimele trei decade. (News.ro)

10. Consumul de cannabis, pe 2018, în tone metrice:
New York: 77
Karachi: 41
Delhi: 38
Los Angeles: 36
Cairo: 32
Mumbai: 32
Londra: 31
Chicago: 24
Moscova: 22
Toronto: 22

Fotografia serii – Elevii din Belgia protestează împotriva schimbărilor climatice, Bruxelles, Yves Herman/Reuters:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica, o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Republica Moldova interzice difuzarea de emisiuni de ştiri ruseşti la radio şi televiziune – Cronica serii
Noua lege a limitării plăților cash ar fi devenit, de departe, cea mai severă din Europa – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău