38 de candidați eligibili au probleme de integritate conform Inițiativă România – Cronica serii

1. 38 de candidați eligibili cu probleme de integritate, adversari ai statului de drept sau ai valorilor europene vor să ajungă în Parlamentul European, conform Inițiativa România. (Romania-alege)

2. Comunitatea Declic organizează astăzi, de la ora 18.00, manifestaţia „Toţi pentru Europa”, evenimentul având ca scop motivarea cetăţenilor să iasă la vot pe 26 mai şi conştientizarea importanţei implicării civice. (News.ro)

3. Organizația Națiunilor Unite a anunțat că 187 de țări au agreat să controleze deplasarea deșeurilor din plastic între granițele lor, într-un efort colectiv pentru reducerea acestora. Statele Unite nu a aderat la această înțelegere. (CNN)

4. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi, la Satu Mare, că ideea de a înlătura de la guvernare coaliţia PSD – ALDE este „generoasă”, însă nu vede un lider politic din Opoziţie care să coaguleze o nouă majoritate. El a explicat, într-o conferinţă de presă, că formarea unei noi majorităţi în perioada dintre alegeri este legală şi constituţională, însă nu există un lider care să coaguleze o astfel de majoritate. (Hotnews)

5. Poliţia Română a anunţat că, în primele luni ale anului 2019, criminalitatea a scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, infracţiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, faţă de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracţiune fiind în acelaşi trend (-7,9%). (News.ro)

6. Boeing admite că au existat defecte la simulatoarele de zbor pentru modelele 737 MAX, implicate în cele două catastrofe aeriene soldate cu 350 de morţi. Software-ul folosit pentru a pregăti piloţii pentru aceste aparate era incapabil să reproducă anumite condiţii de zbor. Este vorba de condiţii precum cele în care s-au produs tragediile din Etiopia şi Indonezia. (Digi24)

7. Numărul persoanelor încarcerate în închisorile din Statele Unite a scăzut, de la 1,61 milioane în 2009, la 1,48 milioane. (WashingtonPost)

8. Toate cardurile de debarcare pentru pasagerii internaționali care sosesc în Regatul Unit vor fi anulate începând de luni. Cardurile de debarcare sunt în prezent completate de pasagerii care sosesc pe calea aerului său pe mare din afara Spațiului Economic European. (BBC)

9. Proiectul celei mai lungi pârtii de schi din România, iniţiat încă din anul 1940 şi abandonat din cauza războiului, a primit o finanţare de peste 20 de milioane de euro de la Ministerul Turismului. Potrivit Consiliului Judeţean Maramureş, lucrările ar putea începe imediat după semnarea contractului de către ministrul Turismului şi ar dura un an. (Adevarul)

10. „La Gomera”, al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, a avut premiera aseara la Festivalul de Film de la Cannes, unde este selectat în competiţie. Filmul se bucură de critici favorabile în aceeaşi măsură în care unele cronici îl descriu ca nefiind la înălţimea unui regizor care, în mod normal, nu poate fi inclus unei categorii. The Hollywood Reporter a scris: „Corneliu Porumboiu face o incursiune în teritoriul unui gen pământesc cu cel mai recent studiu neo-noir «La Gomera»”. (News.ro)

Fotografia serii – O pictură murală din Melbourne, Australia, o înfățișează pe Jacinda Ardern, prim ministrul Noii Zeelande îmbrățișând o femeie după atacurile teroriste. James Ross/AAP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dăncilă: Din 2023 vom merge pe autostrada de la Bucuresti la Brasov
Marcel Ciolacu: În 17 august, PSD va depune moţiunea de cenzură – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău