Cronica serii – 5.1 milioane de numere au fost portate in ultimii 10 ani

1. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul justiţiei. Conform Preşedinţiei, fiecare delegaţie poate fi formată din cel mult cinci persoane. (News.ro)

2. Guvernul a redactat proiectul de hotărâre care ridică salariul minim brut pe economie la 2.080 lei din 1 noiembrie, dar care și introduce, în premieră, un salariu minim diferențiat, persoanele încadrate pe posturi care necesită studii superioare și cele cu o vechime în muncă de peste 15 ani urmând să aibă un salariu minim lunar brut de 2.350 lei, tot din 1 noiembrie. (Profit.ro)

3. Senatul a adoptat astazi proiectul de lege inițiat de liderii partidelor ce formează coaliția de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, prin care se propune declasificarea automată, de drept, a hotărârii CSAT din 2005 privind combaterea corupției, precum și a tuturor protocoalelor de cooperare încheiate de SRI cu Parchetul General, DNA și alte instituții din sistemul de justiție, în scopul de a permite revizuirea sentințelor penale bazate pe acestea. Decizia majorității a fost luată în pofida avertismentului Guvernului Dăncilă, care a arătat că proiectul de lege riscă să încalce Constituția. (Profit.ro)

4. CNN publică imagini cu unul dintre cei 15 saudiți  ieșind din consulatul Arabiei Saudite îmbrăcat în hainele jurnalistului Jamal Khashoggi. Imaginile au fost furnizate de autoritățile turce. (CNN)

5. Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat că peste 5,1 milioane de numere de telefon au fost portate în cei 10 ani de la lansarea serviciului de portabilitate. (News.ro)

6. Netflix vrea să se împrumute $2 miliarde pentru investiții în conținut original, a anunțat compania astăzi. La 30 Septembrie datoriile totale se apropiau de $12 miliarde. (Reuters)

7. Aplicațiile ne pot urmări și după ce le ștergem de pe telefoanele mobile. O analiză Bloomberg BusinessWeek.

8. Reprezentanții ai 24 de țări plus Uniunea Europeană s-au întâlnit în Australia pentru a decide dacă vor seta cea mai mare arie protejată din lume, de 2 milioane de km2, în Oceanul Antarctic. (Link)

9. Cel mai scurt zbor din lume durează mai puțin de două minute și leagă două insule din nordul Scoției. Costul unei călătorii dus întors este de $27. (Quarz)

10. Cercetătorii au descoperit cum putem preveni plânsul: apăsând cu limba cerul gurii sau strângând pielea dintre degetul mare și cel arătător. (NYTimes)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Nouă economii importante sunt în recesiune sau în pragul recesiunii – Cronica serii
Cronica serii – Întreaga piață de cryptomonede a pierdut aproape $700 miliarde din Ianuarie până azi

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău