Cronica serii – A murit Ilie Balaci

1. Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României, a decedat în această dimineață, la vârsta de 62 de ani.

2. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat astăzi că OUG de modificare a legilor justiţiei este o lege civilă, nu penală şi prin urmare nu poate avea efecte retroactive, ceea ce înseamnă că nu se aplică actualilor procurori DNA și DIICOT. (News.ro)

3. Președintele USR, Dan Barna, și fostul premier Dacian Cioloș au vorbit despre posibilitatea ca cele două partide să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019, fără ca discuțiile să se concretizeze cu o decizie. (Hotnews)

4. WhatsApp a blocat peste 100.000 de conturi în Brazilia, folosite pentru mesaje spam și informații false despre candidații care se vor confrunta duminica viitoare, în turul 2 al alegerilor prezidențiale. (Bloomberg)

5. În acest moment, la nivel global, există 142 de canale care transmit în 4k. (Link)

6. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu a văzut documentul trimis de Ministerul Finanţelor Comisiei Europene, dar că sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor. El a susţinut că România nu poate rămâne ca o ţară care este competitivă mai ales prin nivelul mic al remunerării forţei de muncă, pentru că astfel nu va putea fi frânat în niciun fel exodul forţei de muncă. (News.ro)

7. Vertu, producătorul telefoanelor mobile de lux, revine în piață, după ce intrase în insolvență, și anunță un telefon de $4000, bazat pe sistemul de operare Android. (Engadget)

8. Cei doi pui de lei născuți în august, în Africa de Sud, și concepuți prin înseminare artificială, sunt bine. Populația de lei din Africa a scăzut cu 98%, de la 1.2 milioane în 1800, la 18.000 astăzi. (Quarz)

9. Speranța de viață în Statele Unite va crește până în 2040 cu 1,1 ani, ajungând la 79,8 ani, ceea ce va poziționa SUA pe locul 64 în lume, în cădere cu 21 de poziții față de locul ocupat în 2016 și la un nivel similar cu Bangladesh-ul. România va fi una din cele 59 de țări unde speranța de viață va depăși 80 de ani. Spania va detrona Japonia din poziția de lider, iar cele două vor fi urmate de Elveția și Singapore, toate cu o medie de 85 ani. (Link)

10. 52% dintre tinerii americani, cu vârsta cuprinsă între 13 și 21 de ani, preferă să se uite la alte sporturi decât cele tradiționale, baschet, hochei, baseball, fotbal american, în special din cauza publicitatii agresive. (Link)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Dan Barna rămâne la conducerea USR – Cronica serii
Cronica serii – Simona Halep eliminata de la Wimbledon