Cronica serii – Ana Birchall s-a intalnit cu Mike Pompeo, Secretarul de Stat american

1. Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, s-a întâlnit ieri cu secretarul de stat american Mike Pompeo. De asemenea, Birchall a făcut luni o vizită la Departamentul Energiei, având o întâlnire cu secretarul american al energiei, Rick Perry, iar în discuţii „a fost reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări”, potrivit Ambasadei României în SUA. (News.ro)

2.  Aproape 500 milioane de lire sterline este costul, săptămânal, al Brexitului. (FT)

3. Fostul secretar general al NATO, Javier Solana, a anunţat că i s-a refuzat intrarea în Statele Unite, din cauză vizitei in Iran, unde a participat, in 2013, la negocierea acordului în dosarul nuclear. (News.ro)

4. La presiunea organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului, orașul Orlando a renunțat la proiectul pilot, derulat cu Amazon, de recunoaștere facială. (NYTimes)

5. US Food and Drug Administration a aprobat pentru prima oară un tratament pentru epilepsie bazat pe marijuana, produs de compania GW Pharmaceuticals. Autorizaţia permite utilizarea medicamentului la pacienţi cu vârste de cel puţin doi ani cu sindromul Dravet şi sindromul Lennox-Gastaut, forme rare de epilepsie care sunt printre cele mai rezistente la tratament. (CNN)

6. Aproape 3500 de suedezi și-au implantat microcipuri sub piele care înlocuiesc cărțile de credit contactless, cardurile de acces în clădiri sau abonamentul la tren. (Qz)

7. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis achitarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop şi în care în primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută astfel decizia din primă instanţă. Deciziile sunt definitive. Alina Bica se afla in Costa Rica. (News.ro)

8. În 2010 Amazon era al 70-lea cel mai mare advertiser din SUA. În 2016 a fost pe locul 8. Anul trecut a devenit al patrulea cel mai mare investitor în publicitate de pe piața americană, cu $3.4 miliarde buget. (AdAge)

9. Legea care organizează Brexitul a fost promulgată astazi de Regina Elisabeta a II-a după mai multe luni de dezbateri dure în Parlamentul britanic. (Profit.ro)

10. Un întreg departament de poliție, 28 de polițiști, a fost reținut într-un oraș din Mexic după ce unul dintre candidații la primărie a fost ucis. Pe 1 Iulie, în Mexic, vor avea loc alegeri prezidențiale și locale. (CNN)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană: Forță de muncă din România va scădea cu aproape 9% până în 2030 – Cronica serii
Cronica serii – ANAF declanșează controale la marile firme

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău