Cronica serii – Apă sub formă lichidă, descoperită pe Marte

1. Un mare depozit de apă lichidă, cu o lățime de 20 km, se află la un kilometru şi jumătate sub gheaţă de la polul sud al planetei Marte, potrivit unui articol publicat în revista Science. Descoperirea reprezintă prima probă că pe Marte există apă lichidă şi sugerează că ar putea exista alte lacuri subterane în diferite regiuni ale planetei. (Abc)

2. Sergio Marchionne, cel care a reușit să readucă Fiat și Chrysler în topul industriei auto, a decedat astăzi. Marchionne avea 66 ani si se operase sâmbăta la umăr, operație care a generat complicații ulterioare. (CNNMoney )

3. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins miercuri acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară în cazul fostului procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi pentru refuzul de a se prezenta la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. (News.ro)

4. Procurorii Parchetului General l-au pus sub urmărire penală pe fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, în dosarul în care e acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume. (Hotnews.ro)

5. Astăzi au avut loc alegeri în Pakistan, marcate de o campanie sângeroasă, cu atentate violente inclusiv în ziua alegerilor. Principalii favoriți sunt fostul jucător de cricket, o legendă locală, Imran Khan, și fratele fostului prim ministru, Nawaz Sharif, condamnat recent pentru corupție. (TheGuardian)

6. Concertul pe care grupul trip-hop Massive Attack l-a susţinut marţi seară în Capitală a reprezentat, pe lângă revenirea britanicilor pe scena bucureşteană, şi o reală doză de civism, de activism social şi politic, deopotrivă. Guvernul României, cazul Colectiv, Catedrala Mântuirii Neamului, Brexitul şi Donald „fat boy” Trump au fost unii dintre cei vizaţi de mesajele care au conturat show-ul trupei. (News.ro)

7. Un număr record de întârzieri ale zborurilor din România a fost înregistrat în primul semestru, 505 curse aeriene decolând la mai mult de trei ore față de timpul inițial de zbor, acest lucru afectând 50.000 de pasageri. În aceeași perioadă a anului 2017, ianuarie-iunie, numărul curselor întârziate a fost 213, iar pasagerii afectați – doar 17.987. Cele mai multe întârzieri în perioada ianuarie-iunie 2018 au fost înregistrate de companiile Tarom, Ryanair și Blue Air, iar cele mai multe curse au fost anulate de Wizz Air, Tarom și Lufthansa. (Profit.ro)

8. Numărul victimelor incendiilor din Grecia a urcat la 80. (Telegraph)

9. Ministerul Finanţelor a anunţat că peste 600.000 de persoane au depus până acum Declarația Unică, iar termenul limită de depunere este 31 iulie. (News.ro)

10. Meciurile de fotbal din Champions League și Europe League se vor vedea, în următoarele 3 sezoane, la DigiSport, Look Tv și Telekom Sport.

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Amendamentele opoziţiei la legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021 vor fi respinse – Cronica serii
Camera Deputaților a votat eliminarea educației sexuale din școli – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău