Cronica serii – Dacian Cioloş: opoziţia ar trebui să se coalizeze pentru a schimba guvernul Dăncilă

1. Liderul Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, susţine că România are nevoie de un Guvern nou, mai credibil, care să reprezinte ţara la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar opoziţia ar trebui să se coalizeze şi să îşi fixeze acest obiectiv. “Dacă Guvernul Dăncilă nu pică la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi prea târziu”, a declarat fostul premier. (Digi24)

2. Parlamentarii USR au inițiat un proiect de lege care prevede ca programul de lucru al autorităților publice centrale și locale care nu primesc pe e-mail documente de la firme și cetățeni sa fie prelungit cel puțin două zile pe săptămână. Măsura este necesară pentru că, în general, programul de lucru al instituțiilor publice coincide cu programul de lucru al cetățenilor. (Profit.ro)

3. Berkshire Hathaway, compania condusă de Warren Buffett, și-a crescut profitul de peste 4 ori în trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut până la $63,45 miliarde, în timp ce profitul generat a fost de $18,5 miliarde, comparativ cu $4,07 miliarde anul trecut. (AP)

4. România se regăsește printre primele 10 țări la nivel mondial după suprafața construită expusă riscului seismic. (Profit.ro)

5. Cele patru telescoape astronomice din deșertul Atacama din Chile au surprins dovada existenței unui găuri negre masive în centrul galaxiei noastre. (Engadget)

6. Deși președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut ca o decizie să fie luată până la finele lui Martie, miniștrii europeni ai transporturilor au cerut o amânare pentru a analiza mai bine implicațiile renunțării la ora de vară/iarnă. Portugalia, Grecia și Marea Britanie au cerut ca actualul sistem să fie păstrat. (Politico)

7. Elena Udrea rămâne în arest în Costa Rica, după ce instanţă a respins solicitarea de eliberare făcută de reprezentanţii acesteia, scriu jurnaliştii din Costa Rica. (News.ro)

8. Java și Python ramân cele mai căutate limbaje de programe de către companiile din Silicon Valley. (Quarz)

9. Tigroaica din India, care se presupune că ar fi ucis 13 persoane și pentru prinderea căreia s-a încercat folosirea inclusiv a unui parfum bărbătesc de la Calvin Klein, a fost ucisă. (BBC)

10. Recomandare de carte: Hennie van Vuuren, “Apartheid, Guns and Money: a tale of profit” (Link)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
MAE: În Afganistan se mai află 35 de cetăţeni români – Cronica serii
Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat un medicament care ar avea capacitatea de a „anihila” toate tumorile canceroase solide – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău