Cronica serii – Arabia Saudita ameninta Statele Unite

1. Președintele Trump a anunțat într-un interviu ca generalul James Mattis, Ministrul Apărării , ar putea părăsi administrația după alegerile de luna viitoare. Mattis este considerat un factor de echilibru în guvernul condus de Trump. (USAToday)

2. Arabia Saudită a ameninţat SUA că va riposta cu măsuri și mai dure dacă Washingtonul o va sancţiona în urma dispariţiei jurnalistului şi disidentului saudit Jamal Khashoggi, care nu a mai fost văzut din data de 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. Avertismentul a venit după ce ieri președintele Trump a ameninţat Arabia Saudită cu o „pedeapsă severă” dacă se va dovedi că jurnalistul Khashoggi, un critic proeminent al autorităților saudite, a fost asasinat la ordinul autorităţilor de la Riad. (Hotnews)

3. România a importat legume și fructe în valoare de 783,1 milioane de euro în primul semestru din acest an, în timp ce valoarea exporturilor a fost de aproape zece ori mai mică, de 78,6 milioane euro, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

4. Minarea de bitcoin a generat $4.7 miliarde anul acesta dar activitatea devine neprofitabilă pe fondul creșterii costului cu energia electrică. (TNW)

5. Opoziția din Suedia a anunțat că renunța să formeze un guvern după ce negocierile nu au dus la formarea unei majorități. Suedia intră în a doua lună de incertitudine politica după alegerile de la începutul lui Septembrie. (Bloomberg)

6. Bose a primit aprobarea de a vinde aparate auditive pe piața americană, o piață care va ajunge, în SUA, la aproape $10 miliarde, în 2022. (Link)

7. Google susține că altgoritmii dezvoltați de divizia de AI pot depista cancerul de sân cu o precizie de 99%. (Slashdot)

8. Din cauza inflației și a devalorizării lirei, poliția turcă este pusă să verifice prețul produselor de bază în magazine. (Bloomberg)

9. O sticlă de vin franţuzesc din 1945, dintr-un lot de 600 de sticle aparținând cramei Romanee Conti, a fost vândută la o licitație cu suma de 482.000 de euro. (Digi24)

10. Statele Unite sunt cel mai mare importator de usturoi din lume, iar China produce 80% din cantitatea totala, globala, de usturoi . (Link)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Surse Profit.ro: Inflația a scăzut la 5,8% în aprilie – Cronica serii
Eugen Tomac, în plenul Parlamentului European: Unirea Republicii Moldova cu România se va produce, inevitabil, în sânul familiei europene – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău