Cronica serii – Bulgarii au reușit să păcălească Spotify și să câștige $1 milion din royalties

1. Kofi Annan, fostul secretar general al ONU, a murit la vârsta de 80 de ani după ce a fost bolnav pentru o scurtă perioadă, conform anunţului făcut de familia sa. Kofi Annan, originar din Ghana, a fost al şaptelea secretar general al ONU şi a ocupat funcţia între 1997 şi 2006. El a câştigat premiul Nobel pentru pace pentru munca sa umanitară. (News.ro)

2. Standard & Poor’s și Moody’s au retrogradat vineri ratingurile Turciei, aflate deja în categoria junk, nerecomandată investitorilor, motivând cu volatilitatea extremă a lirei turcești, anticiparea declanșării unei recesiuni anul viitor și predictibilitatea redusă a politicilor. (Profit.ro)

3. Unul dintre susținătorii actualei puteri, analistul Bogdan Chirieac, îi cere demisia premierului Viorica Dăncilă, pe fondul protestelor din Piața Victoriei. El o acuză pe Dăncilă de ”dispreț față de muncă” și de faptul că a generat pierderi de miliarde pentru România prin zilele libere acordate in aceasta saptamana. Este pentru prima oară când unul dintre susținătorii propagandei PSD cere plecarea actualului Cabinet. (Hotnews)

4. Aproape şase americani din zece consideră că Trump este prea prietenos cu Rusia iar patru din zece văd Rusia ca fiind un duşman al SUA, conform unui sondaj comandat de CNN. Majoritatea americanilor văd Marea Britanie (90%), Franţa (90%) şi Germania (85%) ca fiind aliaţi sau cel puţin apropiaţi ai SUA iar 75% au aceeaşi părere despre Israel. (Digi24)

5. Elefanții se protejează de cancer cu ajutorul unei gene unice care elimină într-un mod agresiv celulele cu ADN-ul afectat. (NYTimes)

6. Un fost angajat al fabricii Tesla care produce baterii în Nevada a făcut o plângere împotriva companiei acuzând faptul că angajații sunt spionați, iar firma nu a făcut nimic după ce a aflat că un cartel mexican face trafic de droguri în interiorul fabricii. (Reuters)

7. Cultivarea migdalelor în California este un business de $7.6 miliarde pe an care nu ar fi fost posibilă fără cele 30 miliarde albine necesare pentru polenizare. (NYTimes)

8. Echipa de cinci boți AI care a invins, la începutul lunii, o echipă de jucători profesioniști de Dota2, a avut anumite avantaje și s-a folosit de trucuri. Unul dintre jucători a declarat că, spre deosebire de oameni, care învață și se corectează după o înfrângere, boții încă nu sunt capabili să-și corecteze erorile. (Motherboard)

9. Bulgarii au reușit să păcălească Spotify și să câștige $1 milion din royalties cu ajutorul a 1200 de conturi premium și două playlisturi. Conturile au “ascultat” aproape non stop cele două playlisturi ce conțineau 500 de melodii, fiecare cu o durată de 30+ secunde, adică minimul necesar setat de Spotify pentru a plăti cei $0.004 per ascultare, per melodie. (MetalInjection)

10. Conform unui sondaj, 9% dintre cumpărătorii din UK își cumpără hainele doar pentru a se fotografia în ele pentru Instagram sau facebook, ulterior returnându-le. Sondajul a fost făcut pe 2.002 persoane adulte și a arătat că cei mai mulți care procedează așa sunt în categoria 35-44 de ani, iar bărbații depășesc femeile. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

 

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul ar putea ridica starea de alertă săptămână viitoare – Cronica serii
Cronica serii – Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Munchen, cu vicepreşedintele american Mike Pence

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău