Cronica serii – Cioloş renunță la Mișcarea România Împreună și lansează Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii

1. Dacian Cioloş a lansat astazi, la Cluj-Napoca, Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS), formaţiune care a fost deja înregistrată la Tribunal şi face parte din registrul partidelor politice. Cererea pentru Partidul Mişcarea România Împreună, care trenează în instanţă de mai bine de opt luni, va fi retrasă de la Tribunalul Bucureşti în zilele următoare. (News.ro)

2. Twitter a publicat raportul care detaliază cererile făcute de guvernele din toată lumea pentru ștergerea de tweeturi sau dezvăluirea datelor de identificare. Numărul cererilor a crescut cu 80% în primele 6 luni ale acestui an, cele mai multe venind din partea guvernelor din Rusia și Turcia. Autoritățile din România au făcut o singură cerere. (TechCrunch)

3. Facebook a anunțat că la trei luni de la lansarea Watch, un concurent pentru YouTube, peste 400 milioane de utilizatori, lunar, și peste 75 milioane, zilnic, petrec cel puțin 60 secunde urmărind materiale video pe platforma. Adios a cerut lămuriri și a aflat că cele 60 de secunde nu sunt consecutive. (Axios)

4. Washington Post a depășit 1,5 milioane de abonați la ediția digitală. Vârful pentru ediția tipărită a fost atins în 1993 când ziarul vindea 830.000 exemplare în timpul săptămânii și 1,15 milioane în weekend, ediția de duminică. (Link)

5. Constantin Brâncuşi este cel mai scump artist licitat în 2018, lucrarea sa, “La jeune fille sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)”, fiind adjudecată pentru $71 milioane. (News.ro)

6. Comisia pentru Utilități Publice din California vrea să taxeze mesajele sms, o decizie urmând a fi luată pe 10 Ianuarie. (CNN)

7. Evoluția vânzărilor de mașini diesel/benzină din China, comparativ cu perioada similară a anului trecut (Link):
Iulie: – 7%
August: – 7%
Septembrie: – 14%
Octombrie: – 16%
Noiembrie: – 20%

8. MindGeek deține 9 din top 15 siteuri porn din lume, colectează mai multe date personale decât Netflix, iar consumul de bandă generat de cei 125 milioane de vizitatori/zi este mai mare decât al Amazon sau Facebook. (Quarz)

9. Pentru al cincilea an consecutiv, “123456” și “password” au ocupat primele două poziții în topul celor mai slabe parole folosite de utilizatorii de internet. “donald” a intrat în top, pe locul 23. (TechCrunch)

10. Un milion de dolari americani schimbat în 2013, anul în care a venit la putere Nicolas Maduro în Venezuela, în moneda locală, bolivarul, valorează astăzi 37 de cenți.

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
INS: 55.8% din populaţia rezidentă a României era conectată la sistemele de canalizare în anul 2020 – Cronica serii
Cronica serii – Franța amendează Google cu 50 milioane euro pentru încălcarea GDPR

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău