Cronica serii – Comisia Europeana cere României să taie deficitul cu 2,2 miliarde de euro

1. Olguţa Vasilescu a fost propusă oficial de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, iar Mihai Drăghici a fost nominalizat la postul de ministru al Transporturilor. Anunţul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD. Liviu Dragnea a declarat că respingerea numirii Olguţei Vasilescu de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”. (News.ro)

2. Comisia Europeana cere României să taie deficitul cu 2,2 miliarde de euro, dublu față de ce a propus Guvernul cu măsuri de austeritate cum ar fi înghețarea salariilor bugetarilor. (Profit.ro)

3. Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a declarat în timpul unei întâlniri pe care o are la Bucureşti cu studenţii că, din punctul său de vedere, România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European, dar şi că trebuie lucrat mult împotriva corupţiei care reprezintă „o problemă culturală”. (News.ro)

4. Preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. (News.ro)

5. Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi: Renault deține 43% din Nissan, Nissan deține 15% din Renault, iar Nissan deține 34% din Mitsubishi.

6. Conform organizației “Save the Children”, aproximativ 85.000 de copii au murit din cauza foametei generată de războiul civil din Yemen. (TheGuardian)

7. Uniunea Europeană va amenda Italia după ce guvernul de la Roma a refuzat să modifice bugetul ce conține un deficit de 2.4%. Coaliția populistă și de extremă dreaptă care conduce Italia vrea să crească deficitul de 3 ori comparativ cu propunerea făcută de guvernul anterior. (CNBC)

8. Ikea va deschide în Filipine, în 2020, cel mai mare magazin al său, cu o suprafață de 65.000 metri pătrați. Un magazin Ikea normal are o suprafață de 30-35.000 metri pătrați. (Link)

9. Emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV va fi realizată miercuri și joi de Claudiu Popa, a declarat astazi Cozmin Gușă, unul dintre actionarii postului tv. Acesta a precizat că, după scandalul produs aseară de intervenția pe post a lui Rareș Bogdan, care a amenințat cu demisia, o să aibă o discuție cu acesta, miercuri seara sau joi. Până când lucrurile se vor lămuri, Rareș Bogdan nu intră pe post, a precizat Gușă. (Hotnews.ro)

10. În ultimele 27 de zile o mică biserică Protestantă din Haga, Olanda, a ținut o slujbă religioasă 24 ore din 24 pentru a evita evacuarea unei familii de refugiati din Armenia care se adapostise în lăcașul de cult. Conform legii, poliția olandeză nu poate intra în biserici în timpul slujbelor. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – ONU: Până la un milion de specii vor dispărea de pe Pământ
Cronica serii – Datoria mondiala a ajuns anul trecut la $243.000 miliarde

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău