PSD va boicota votul pentru investirea guvernului Orban 2 – Cronica serii

Astazi s-au împlinit 144 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi.

1. Un al doilea român a fost depistat cu coronavirus, pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în Japonia, conform MAE, Este vorba despre un membru al echipajului navei. (News.ro)

2. Ordonanţa de Urgenţă privind alegerile anticipate a fost respinsă de plenul Senatului. Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia privind alegerile anticipate se va lua în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. (News.ro)

3. Liderii PSD au votat în unanimitate, în ședința Comitetului Executiv, să nu participe la ședința plenului reunit al Parlamentului, din 24 februarie, în care este programat votul pentru învestirea Guvernului Orban 2. Boicotul social-democraților ar putea lăsa ședința Parlamentului fără cvorum, ceea ce înseamnă că nu va putea fi dat votul pentru învestirea guvernului, consecința fiind tergiversarea calendarului pentru declanșarea alegerilor anticipate. (G4Media)

4. Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, ex PSD, a anunțat că drumul său politic, creionat alături de ieşeni, „va continua alături de preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabili şi profund ataşaţi de valorile europene”. Chirica se va înscrie în PNL și va fi candidatul partidului la primăria Iași. (News.ro)

5. Numărul mediu anual de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a scăzut în ultimul trimestru din 2019 cu 8.000 față de trimestrul anterior, până la 47.100. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: China demarează un program care folosește coduri QR colorate pentru a indica starea de sănătate a cetățenilor săi. Programul este creat cu ajutorul giganților Alibaba și Tencent. (Reuters)

6. Michael Bloomberg va participa în această noapte pentru prima oară la o dezbatere a candidaților democrați. Fostul primar al New York-ului a intrat mai târziu în cursa pentru nominalizarea partidului la alegerile prezidențiale de la finalul anului. (CNN)

7. Investițiile în fintech-uri au scăzut anul trecut, la nivel global, cu 15%, comparativ cu 2018, până la $34,5 miliarde. (Raport)

8. Coreea de Sud a lansat primul satelit din lume care va monitoriza calitatea aerului. Satelitul va monitoriza poluarea aerului în estul Asiei. (Link)

9. Facebook se declară îngrijorată de modul în care Singapore folosește noua legislație care ar trebui să prevină manipularea online. Guvernul din Singapore a cerut Facebook să blocheze accesul la o pagină, iar Facebook consideră acest lucru cenzură. (ZDNet)

Bonus: Supergrupul Nick Mason’s Saucerful Of Secrets va concerta în premieră la Bucureşti, pe 19 iunie, la Arenele Romane. Toboşarul Nick Mason, membru fondator al trupei britanice Pink Floyd, a pus bazele supergrupului în 2018. (News.ro)

10. O companie japoneză a lansat un smartphone care care folosește inteligența artificială pentru a bloca realizarea selfie-urilor cu utilizatori dezbrăcați. (Cnet)

Fotografia serii – Chinezii au început să le pună măști de protecție pisicilor și câinilor. AsiaWire:
Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul a stabilit închiderea imediată a tuturor centrelor de vaccinare organizate în afara spitalelor – Cronica serii
Uber, Taxify/Bolt si Clever sunt la limita legii anti piraterie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău