Cronica serii – Comisia Europeană va finanța linia de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă

1. E.ON a sistat furnizarea de gaze naturale către Colterm, compania de termoficare din Timişoara, după ce termenele de plată eşalonată a datoriei de aproximativ şapte milioane de lei au fost depăşite. Măsura afectează peste 60.000 de abonaţi, care vor rămâne fără apă caldă. (News.ro)

2. Doar două guverne din țările vestice mai sunt de stânga, socialiste, cele din Portugalia și Spania, dacă ținem cont că în Suedia scena politică, după alegerile de duminică, este încă neclară. În restul Europei Vestice sunt doar guverne de dreapta sau centru dreaptă. (PewResearch)

3. Veniturile obţinute din drepturile de proprietate intelectuală vor fi luate în considerare în stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, a anunţat astăzi premierul Viorica Dăncilă. (News.ro)

4. Polonia a anunţat că va bloca orice sancţiune impusă de Uniunea Europeană asupra Ungariei, care este acuzată că nu respectă regulile blocului european privind democraţia. (Reuters)

5. Ministerul Transporturilor a anunţat că finanțarea pentru linia de metrou Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă va fi asigurată de Comisia Europeană. Noua linie de metrou, Magistrală 6, va avea o lungime de 14,2 km, 12 staţii și va costa aproape 1,4 miliarde euro.  (Profit.ro)

6. Datoria externă totală a României a crescut în primele şapte luni ale acestui an, faţă de finalul anului trecut, cu 4,1 miliarde euro, la 97,582 miliarde euro, potrivit datelor publicate azi de BNR. La finalul anului trecut, datoria externă totală a României a fost de 93,477 miliarde euro. În schimb datoria publică a ajuns la 33,163 miliarde euro după primele şapte luni, în scădere faţă de cea înregistrată la finalul anului trecut, 33,908 miliarde euro. (News.ro)

7. Bayer a pierdut 28 de miliarde euro din valoarea companiei pe bursă după achiziția Monsanto. (Link)

8. Nielsen, compania cunoscută în special pentru serviciile de măsurare a audienței TV după care se stabilesc bugetele de publicitate, este de vânzare. (Reuters)

9. Trei specii noi de pești au fost descoperite de cercetătorii de la Universitatea Newcastle la adâncimi de 6-8000 metri, unde presiunea este de 750 de ori mai mare decât cea de la suprafața apei. Peștii sunt gelatinoși, s-au adaptat la condițiile din adâncuri și nu rezistă dacă sunt scoși la suprafață, „topindu-se” rapid din cauza lipsei presiunii. (SmithsonianMag)

10. Un mic șobolan, „pescuit” de un client cu bețișoarele, din mâncare, a generat o pierdere de $190 milioane pentru lanțul de restaurante din China unde a fost găsit, care e listat pe bursa din Hong Kong. (NYTimes)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul acordă o amnistie fiscalã pentru persoane fizice și juridice – Cronica serii
Studiu: România are capacități de producție care ar putea asigura în întregime necesarul de alimente al populației – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău