“Joker” are cele mai multe nominalizări la Oscarurile din acest an – Cronica serii

1. Președintele Trump ar fi autorizat uciderea generalului iranian Qassem Soleimani în urmă cu șapte luni. Trump a cerut ca uciderea lui Soleimani să fie făcută doar dacă Iranul ucide un american. (NBCNews)

2. Deficitul contului curent al balanței de plăți a urcat la 9,924 miliarde de euro în perioada ianuarie – noiembrie 2019, de la 8,205 miliarde de euro în perioada similară din 2018. Cea mai mare creștere a fost consemnată de balanța bunurilor, unde importurile au depășit exporturile cu 2,473 miliarde de euro. (Profit.ro)

3. Câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5.196 lei în luna noiembrie 2019, cu 106 lei (+2,1%) mai mare decât în luna octombrie 2019. Câștigul salarial mediu nominal net a fost 3.179 lei, în creștere față de luna precedentă cu 63 lei (+2%). (Profit.ro)

Promo: Deja te gandesti unde vei calatori in 2020? Intra pe Vola.ro si profita de cele mai mici preturi din an la biletele de avion, dar si de premii garantate. In luna Ianuarie ai zboruri cu pana la 60% mai ieftine spre destinatii din toata lumea. Nu rata biletele de avion de la 20 euro dus-intors si rezerva-ti urmatoarea calatorie in Ieftinuarie!

4. Fosta şefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost achitată de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care era acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor, pentru că ar fi cerut mită 275.000 de euro. Decizia nu e definitivă. (News.ro)

5. FBI-ul a început în 1967 să-i spioneze pe cercetătorii și studenții chinezi aflați în Statele Unite. (Axios)

6. Piața auto din China, cea mai mare din lume, este posibil să scadă pentru al treilea an consecutiv în 2020, a estimat Asociația Producătorilor Auto din China. Asociația mizează în 2020 pe o scădere de 2% în ritm anual a vânzărilor de vehicule, după o contracție de 8,2% în 2019, an în care vânzările de autovehicule au fost afectate de noile standarde de poluare, de încetinirea economiei și de tensiunile comerciale cu SUA. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Industria de beauty se așteaptă ca noul trend al anului să fie vânzarea de produse cosmetice second hand. (Vogue Business)

7. Vârsta mijlocie este nefericită, potrivit unui nou studiu economic care stabilește vârsta de 47.2 ani ca momentul de vârf al nefericirii în lumea dezvoltată. (Hotnews)

8. Filmul „Joker” are cele mai multe nominalizări la Oscarurile din acest an, 11. „1917,” și „Once Upon a Time…în Hollywood” au fiecare câte 10 nominalizări. Lista completă a nominalizărilor pe News.ro.

9. Premiera sezonului trei al serialului „Westworld” va avea loc în 15 martie, pe HBO. (Link)

10. Dacian Cioloș și Dan Barna i-au propus jurnalistului Moise Guran să coordoneze campaniile electorale ale Alianței din acest an. (Libertatea)

Fotografia serii – Vulcanul Taal din Filipine a erupt ieri. Ezra Acayan/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Jurnalista Emilia Șercan a anunțat că a primit amenințări cu moartea
Peste $1000 de miliarde va fi deficitul SUA pe acest an – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău