Cronica serii – condamnare cu executare pentru Liviu Dragnea

1. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Ceilalţi inculpaţi au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia directoarei DGASPC. Decizia instanţei supreme nu este definitivă. (News.ro)

2. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, pe Facebook, că a luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul DGASPC Teleorman, el spunând că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei. (News.ro)

3. Fostul premier Dacian Cioloş susţine că, la ceea ce se întâmplă acum în România, nu mai este decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate! Cioloş scrie pe pagina sa de Facebook că ”oamenii ies în stradă pentru că aceia care ar trebui să-i păzească îi fură, aceia care ar trebui să guverneze îi mint, aceia care ar trebui să-i conducă îi abuzează”. (News.ro)

4. Euro atinge un nou nivel record, de 4,6695 lei. Este cel mai slab curs din istorie al leului în raport cu moneda unică.

5. Televiziunile ar urma să fie obligate să prezinte opinia unui medic specialist în cadrul oricărui program sau oricărei emisiuni care abordează teme privind sănătatea. Măsura este propusă în Parlament după dezbaterile generate în spațiul public de obligativitatea vaccinării. (Profit.ro)

6. Șoferii Uber care utilizează vehicule electrice ar putea primi o mărire de salariu în cadrul unui proiect pilot lansat de companie în această săptămână, pentru a-i convinge să renunțe la vehiculele cu carburanți fosili în favoarea unor modele nepoluante. (The Verge)

7. SUA primesc cele mai multe cereri de azil, depăşind Germania în clasamentul mondial, conform ONU. Un raport publicat de Agenţia de Refugiaţi a ONU arată că numărul celor care au aplicat pentru azil a scăzut cu 73% în Germania între 2016 şi 2017, de la 722.400 la 198.300. În SUA a avut loc o creştere de 27%, numărul cererilor ajungând la 331.700 în 2017. Este pentru prima oară din 2012 când SUA au primit cele mai multe cereri de azil. (HuffingtonPost)

8. Visa a anunțat că 5.2 milioane tranzacții au fost afectate de căderea sistemelor de la începutul lui Iunie. 2.4 milioane din aceste tranzacții ce nu au putut fi procesate au fost în Marea Britanie, diferența de 2.8 milioane fiind în restul Europei. (TheGuardian)

9. În top 50 Unicorni – start-up-uri evaluate la minim $1 miliard – 26 de companii sunt din China, 16 din SUA și zero din Europa. În top 20 cei mai valoroși unicorni, evaluare peste $10 miliarde, 11 companii sunt din China, 6 din SUA și două din India.

10. Naționale care joacă în echipament Nike la Cupa mondială din Rusia: Australia, Brazilia, Croația, Anglia, Franța, Nigeria, Polonia, Portugalia, Arabia Saudită, Coreea de Sud.
Naționale care joacă în echipament Adidas la Cupa mondială din Rusia: Argentina, Belgia, Columbia, Egipt, Germania, Japonia, Mexic, Maroc, Rusia, Spania, Suedia.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Vestele galbene din Justiția franceză o vor pe Kovesi procuror-șef european
Cronica serii – 85% din români sunt mândri că sunt români

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău