Cronica serii – Conturi de social media pro-ruse implicate in protestele din Franta

1. Naționala de handbal feminin debutează în grupa principală de la Campionatul European, în această seară, contra Olandei. Meciul a început la ora 19 și este transmis de TVR.

2. Sute de conturi social media pro-ruse au căutat să amplifice protestele care au avut loc în Franţa, dezinformând prin folosirea unor fotografii cu protestatari răniţi în timpul altor evenimente, pentru a arăta brutalitatea poliţiei franceze. Un comportament similar au avut și site-urile RT şi Sputnik. Manifestaţiile au început luna trecută, iar de atunci, zilnic, un număr de 200 de conturi monitorizate au transmis aproximativ 1.600 de mesaje şi repostări. (News.ro)

3. Primăria Capitalei vrea să acorde elevilor gratuitate la transportul în comun, fiind vizaţi de această măsură elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat sau autorizat care freceventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Bucureşti, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a CGMB. (News.ro)

4. Astăzi este Ziua Internațională Anticorupție. (Digi24)

5. Poliţiştii Brigăzii rutiere a Municipiului Bucureşti au verificat sâmbătă spre duminică noaptea 60 de maşini care desfăşurau activitate de taxi, opt având defecţiuni tehnice majore. Poliţiştii au dat 39 de amenzi în valoare de peste 17.360 de lei pentru abateri de la normele legale. (News.ro)

6. Waymo, divizia de mașini autonome de la Alphabet/Google, și-a lansat oficial serviciul comercial , Waymo One. (Link)

7. Carlos Ghosn avea în plan să-l înlocuiască pe CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, înainte de a fi reținut. Ghosn a fost arestat la Tokio luna trecută, pe 19 Noiembrie. (WSJ)

8. Egiptul a început o investigaţie după ce un cuplu s-ar fi fotografiat nud în vârful Marii Piramide din Giza. (News.ro)

9. Yoga este cea mai populară activitate de wellness practicată de americani, ajungând la 14,3%, însă meditația este activitatea care crește cel mai repede, de la 4,1% în 2012, la 14,2% în 2017. (Quarz)

10. Persoanele care dorm mai mult de 6-8 ore riscă să moară prematur sau să dezvolte boli ale inimii, arată un studiu efectuat pe 116.000 de persoane. Un somn de 8-9 ore pe zi crește cu 5% riscul decesului prematur, cel între 9 și 10 ore pe zi crește cu 17% riscul, iar cei care dorm mai mult de 10 ore pe zi prezintă un risc cu 41% mai ridicat. (Marketwatch)

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România a fost țara care a raportat cele mai multe fraude din Uniunea Europeană privind fondurile europene din agricultură și dezvoltare rurală – Cronica serii
56% din energia electrică produsă în prima jumătate a anului în România a fost “verde” – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău