Cronica serii – Dacian Cioloş atacă PSD și PNL spunând că reprezintă o clasă politică veche

1. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, în care face o analiză a întregii clase politice, fostul premier Dacian Cioloş atacă Partidul Naţional Liberal. El spune despre principalele partide, PSD, dar şi PNL, că reprezintă o clasă politică veche, care nu doreşte să scoată ţara din sărăcie. (Digi24)

2. Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat că cea mai solidă contribuţie pe care Dacian Cioloş ar putea-o avea la acţiunea opoziţiei ar fi să se oprească din atacarea celorlalte partide. ”Nu am înţeles cum poate cineva negocia dărâmarea unui guvern neavand nici grup parlamentar şi nici partid, a spus Turcan. Declaraţiile vin după ce Dacian Cioloş a susţinut, duminică, într-o postare pe Facebook, că ”PNL refuză cu obstinaţie să se reformeze şi aşteaptă să cadă PSD natural”. (News.ro)

3. Articolele bazate pe documentele din #Teleormanleaks vor fi publicate în următoarea perioadă. „Începând de săptămâna viitoare vor apărea materiale”, a declarat jurnalista Ana Poenariu de la Rise Project. „În perioada următoare vom publica mai multe documente, toate fiind de interes public”, a spus Poenariu într-o intervenție telefonică la Digi 24. Ea a mai adăugat că materialele au fost verificate. „Datele noastre arată că documentele au fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA, percheziții făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017.” (Hotnews)

4. Primăria Capitalei a anunțat, printr-un comunicat de presă, că intenționează să cumpere până la sfârșitul anului, prin Compania Municipală Imobiliara București, o sută de locuințe de pe piața liberă. Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Prețul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depășească 6.711,60 de lei, inclusiv TVA.” (Profit.ro)

5. Consumul de pâine în România a scăzut în ultimul deceniu, de la 92 kilograme pe locuitor într-un an, la puțin peste 82 kilograme în prezent, dar încă se menține peste media europeană de 78 kg/locuitor/an, conform celui mai recent studiu de piață privind produsele de panificație. (Profit.ro)

6. Doi parlamentari ALDE au înregistrat, la Senat, un proiect de lege privind parteneriatul civil, asumat de partid, act normativ care reglementează uniunea între persoanele de același sex și nu face o referire explicită la interzicerea sau permisiunea ca persoanele de același sex să adopte copii. Propunerea legislativă a fost depusă pe 2 noiembrie, la cinci zile după ce un proiect legat de parteneriatul civil, inițiat de Florin Manole deputat PSD și deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a fost înregistrat tot la Senat. (Hotnews)

7. Preşedintele Donald Trump i-a avertizat pe americani că o victorie a reprezentanților Partidului Democrat la alegerile de la jumătatea mandatului, care vor avea loc marţi, ar precipita venirea socialismului în Statele Unite şi sosirea hoardelor de criminali din America Centrală. (News.ro)

8. Alegerile de marți, pentru Senat și Camera Reprezentanților, vor fi cele mai scumpe din istoria Statelor Unite, partidele politice, candidații și alte grupuri cheltuind peste $5,2 miliarde. (Reuters)

9. Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, a avertizat companiile petroliere să nu încerce să exploateze în largul Ciprului, numindu-i “bandiți ai mării” pe cei care sfidează Ankara și amenințându-i că vor avea soarta dușmanilor din Siria. Americanii de la ExxonMobil, italienii de la ENI și francezii de la Total și-au manifestat intenția de începe să foreze în offshore-ul insulei. O încercare a celor de la ENI de a începe operațiunile în Februarie a fost blocată de nave de război turcești. Nordul Ciprului este ocupat de Turcia din 1974. (TheGuardian)

10. În China sunt cu 34 de milioane mai mulți bărbați decât femeile, iar zilnic se vând, doar online, pe TaoBao, în jur de 1500 de păpuși sexuale ce au un preț între $1500 și $2000. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Rata şomajului în Capitală a scăzut sub 1%, în luna august – Cronica serii
Guvernul a împrumutat în august 11,84 miliarde de lei prin vânzarea de titluri de stat către bănci și investitori, record pentru piața internă – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău